Повече от 30 впечатляващи безплатни шаблони за сайт в Blogger

Наскоро Amanda от BloggerBuster публикува една интересна колекция от безплатни шаблони за Blogger, която определено впечатлява. Вярно е, че Blogger не предлага голяма част от функционалностите, които ще намерите в Wordpress.com, например, но от тази колекция е добре видимо и обратното. Kолекцията с избраните от Аманда безплатни шаблони със сигурност си струва да бъде разгледана и не само защото дава възможност лесно да си създадете професионално изглеждащ сайт в Blogger, но и защото би могла да бъде и източник на идеи какъв точно сайт да си създадете и как да го използвате.

Наред с впечатляващите дизайнерски решения, сред шаблоните ще откриете и функционални разширения на познатия ви blogger-сайт, с които лесно да го превърнете в... е-магазин, например. Затова, с благодарност и към Amanda, по-долу ви предлагам в превод от нейния сайт, тази колекция от много добри и интересни, безплатни шаблони за Blogger.

Ще вметна само, че Уърдпрес (на собствен хостинг) ви позволява значително повече възможности като тип сайт, който да развивате. И ако разполагате с поне някакъв бюджет за реализиране на идеи, то непременно посетете Templatic Themes - една невероятна колекция от не просто шаблони, а от цялостни бизнес решения - и ще разберете какво имам предвид.
След като разгледате шаблоните, моля споделете кой от тях ви е допаднал най-много!

1. BoyBurnsBlog
Един изчистен шаблон, който можете да персонализирате от панела за управление. Използва jQuery Masonry за подреждане на отделните блокове и елементи, позволяващ автоматично оразмеряване на изображения и текст по най-елегантния за усвояване цялото налично пространство начин. Дизайн на Blogger Xpertise, който ще ви накара да очаквате следващите техни разработки с нетърпение.
2. Circulos
Дизайн от Compartdisimo, който впечатлява и в който изображенията автоматично се трансформират в нестандартната за такива кръгла форма. Много добро предложение за сайт-портфолио!
3. O-Beat
Интересен шаблон от Loefa-Cebook, в чиято начална страница е интегрирана въртележка (slider) на анонси.
4. X6 Yellow
Този шаблон представя публикациите на началната страница по уникален начин. Дизайнът на Urang Kurai позволява да сменяте и цвета с по-тъмен или по-светъл.
5. X5 Shadow
Още един интересен шаблон на Urang Kurai, който предоставя много възможности за експерименти при добавяне на притурки.
6. Proposal Theme
Шаблонът използва фотография за фон на сайта, което дава много възможности за постигане на различен дизайнерски ефект. По-запознатите с CSS и HTML биха могли лесно да го трансформират в интересен бизнес сайт. Дизайн на 54Blogger.
7. The Picfotoplate
Един свеж шаблон, отново на 54Blogger, идеален за представяне на фотографии, дизайнерска работа или други, показани в снимки, дейности.
8. Lifetime
Шаблонът Lifetime оригинално е създаден от Top WP Themes за Wordpress, но в случая е конвертиран за  Blogger  от Advinas Bhardwaj и ви позволява интересно представяне на публикации и използване на готови зони за джаджи и притурки.
9. Boston
Изчистен и светъл дизайн, отново оригинално създаден като Wordpress шаблон от Fab Themes и конвертиран за Blogger от Best Theme.
10. Shutter Shot
Прекрасен дизайн с въртележка на изображения, която заема целия фон на сайта, подходящ за фотографи или художници, конвертирана от оригиналния шаблон на  Fab Themes  за Blogger от Best Theme.
11. Deposit Photos
Един чудесен за представяне на портфолио шаблон, разработен от Best Theme, с много интересно решение в горната част на шаблона.
12. Manifest
Опростен, едноколонен дизайн, с който лесно фокусирате върху съдържанието си. Създаден от Jim Barraud и конвертиран за Blogger от Litethemes.
13. Versatile
Както подсказва самото заглавие, това е изключително персонализируем шаблон (в демо-сайта е настроен като блог за библиография) с много налични зони за джаджи и чудесно използване на притурката "Популярни публикации" в долната част на сайта.
14. Capture
Този шаблон е сред най-добрите и същевременно прости решения, подходящи както за портфолио сайт, така и за личен блог, разработен от Dzignine.
15. Blogger Store
Невероятен шаблон, интегриран напълно с е-магазин SimpleCart, в който публикациите са продукти, а етикетите - категории. Обърнато е внимание на всеки детайл, а от управлението на дизайна имате богати възможности да персонализирате елементите на дизайна по свой вкус. Създаден от JavaTemplates, където ще намерите още много интересни шаблони за вашия сайт.
16. Brown Flyer
Ако бихте желали да изпращате някому своята трудова биография във вид на сайт, то този стилен шаблон на Resume Online Template е идеален за тази идея.
17. Perpetum Magazine
Много интересно решение за показване на избрани публикации в секцията с акценти на началната страница - сякаш избирате книга от рафт. Създаден за Wordpress от SimpleWPThemes и "блогъризиран" от Custom Blogger Templates.
18. Template Clean 2011
Изчистен и светъл дизайн със зона за акценти (въртележка) и приятно разположение на публикациите в табличен вид от Templates Novo Blogger.
19. Ebusinesscard
Много необичаен дизайн, представляващ бизнес-визитка, който може да ви бъде много полезен, ако желаете да предоставите координатите си някому в Интернет. Автор: Bloggermint.
20. Shopping Cart Blogger Template
Още един шаблон, който утилизира SimpleCart, създаден от Bloggermint. С него лесно създавате свой е-магазин с удобен за разглеждане на продуктите дизайн.
21. Coming Soon
Ако все още не сте готови да покажете сайта си публично, ето ви един интересен шаблон, с който само да обявите неговата скорошна поява., докато съдържанието му остава недостъпно. Вашите посетители ще виждат "напредъка" по разработването на сайта и ще могат да се абонират за известия при обновяването му. Оригинално създаден като HTML шаблон от Media Loot  "Comming soon" е конвертиран за Blogger от Best Theme.
22. Legit
Този опростен шаблон включва прекрасно анимирана заглавка и възможност за избор къде да се визуализира вашето лого - в заглавката или в страничната колона. Разработен от Dzignine.
23. BlueFolio Legacy
Пореден завладяващ шаблон на Dzignine, подходящ за показване/излагане на всякакви творби.
24. Blogazine Book
Вдъхновен от дизайна на Facebook, този безплатен шаблон за Blogger включва в началната си страница специални зони с връзки към вашите "blog" и "about" секции. Разработен от Urang Kurai.
25. Blogazine
На пръв поглед бихте решили, че този шаблон е твърде прост. Ако изберете някоя от връзките към публикациите, обаче ще откриете колко специален е той: вие имате контрол върху фона на всяка една публикация. С този шаблон и малко познания по HTML/CSS бихте могли да създадете наистина впечатляващ сайт.
26. Quo
Скромен и едноцветен, този шаблон на Ciudad е идеален за текстово съдържание, където очите не бива да се обременяват с излишни неща.
27. Nocturnas
Още един такъв шаблон на Ciudad, то път в тъмна цветова гама.
28. Clean Vintage
Ayuda Bloggers е създала един чудесен, стилен, цветен и удобен шаблон, в който фокусът е върху съдържанието на публикациите.
29. Photo Gallery Woody
Отново портфолио шаблон, позволяващ стилно и компактно представяне на всякакви визуални творби. Разработен от AllBlogTools.
30. Xanadu
Висококонтрастен шаблон, предлагащ уникално разположение на елементите. Разработен от Fab Themes и конвертиран за Blogger от Best Themes.
31. Compartdisimos
Игрив дизайн от Compartdisimo, който включва отделен шаблон за показване на популярни публикации..
32. CleanRed
Опростен, строг шаблон, с "новинарско" излъчване, конвертиран за Блогър от Аманда, а създаден от CSS Heaven.

Интересни шаблони, идеи и най-вече възможности, нали! Ако не са ви стигнали, ето още места с безплатни шаблони за Wordpress и Blogger, а ако сте попаднали и вие на заслужаващи вниманието безплатни шаблони, моля споделете ги!

Вижте още:
Как да сменя шаблона на сайт в Blogger
Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

6 коментара:

Igelkotten Milli каза...

В същност всичките шаблони са супер, изглеждат прекрасно и са удобни като съдържание на интерфейса, а и предполагам за работа и навигация в тях! Не мога да отделя един като най-харесал ми, защото бих ги огледала отново и да си избера някой, който ми е най-удобен за определена цел.

работа по интернет каза...

Доста интересни шаблони. Аз лично много често като се чудя с какъв проект да се захвана, започвам да разглеждам шаблони по различните сайтове предлагащи безплатни такива и идеите започват да валят. Например, от статията шаблоните 15 и 16 съм ги слагал на тестови блогове и съм ги пооправял малко, за да видя какво ще се получи. Blogger store дори още ми стои сред блоговете.

апартаменти варна каза...

Много хубави шаблони, доколкото въобще разбирам от това, така че направо препращам линка на сестра ми, тя се занимава с направата на свой сайт, със сигурност ще й влязат в употреба. Благодаря!

Марчела каза...

Харесаха ми много от шаблоните, за личния ми блог биха подхождали 1 , 14 и 18. Последния свалих, може би бих се оправила със замяната на латиницата, но не и със замяната на шрифта с подобно изглеждащ. Как точно стои въпроса с шрифтовете на кирилица? Мога ли да си кача такива в блога?

Unknown каза...

Марчето, Гугъл поддържа уебшрифтове, които разработчиците могат да използват за своите проекти безплатно и сред тях има и такива, поддържащи кирилица. Въпрос е на малко технически познания (или на търсене с Гугъл "как"), за да започнеш използване на такъв шрифт: http://www.google.com/fonts/ (избери вляво на Script: Cyrillic).

Кирил каза...

Наистина страхотен списък. Някои от тях са наистина впечатляващи. Благодаря за усилието да ги подредите в такъв списък :)

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!