Безплатна реклама за сайтове

Въпрос: Безплатна реклама? Наистина!? Къде?
Отговор: В Jabse?
Да, най-младата българска търсачка дава възможност на всеки да рекламира безплатно в страниците й с резултати от търсения чрез програмата за безплатна реклама Jabse.Ring. Трябва само да имате сайт и да искате да го рекламирате. А рекламата ви ще се показва най-горе в страницата с резултати от търсения на Jabse, когато потребител на търсачката я използва. В примера по-долу, можете да видите това с рекламата на моя сайт.
Място на рекламата ви в Jabse

Как работи Jabse.Ring

При регистрация в програмата получавате 3 кредита на ден за до 3 рекламни елемента с връзка към страница от вашия сайт, но можете да изполвате кредитите си за излъчване и само на един от тях. Системата ви таксува за всяко щракване върху публикуваната в Jabse ваша реклама от посетител на Jabse, взимайки от предоставените ви кредити, толкова процента, колкото сами определите да струва то. По подразбиране и като минимум, системата позволява да получите от един кредит право на максимум 20 щраквания, поставяйки стойност на щракване 0,05 (20 х 0,05 = 1), но ако искате рекламата ви да се показва повече от другите, можете да поставите и по-голям процент, защото той е критерият колко важна е рекламата ви, а по-важните реклами се показват по-често. Хубавото е, че можете да посочите множество ключови думи и изрази, при търсене по които вашата реклама да се показва на посетителите на Jabse и да зададете различен процент за всяка дума и израз. Ако, например поставите стойност 0,50 за щракване на израза магазин за мебели, 0,20 за думата доставка и 0,10 за израза нови работни места, което в самата програма ще изглежда така:
магазин за мебели*0,50
доставка*0,20
нови работни места*0,10
то най-голям шанс за показване на рекламата ви ще имате за търсене с първия израз, но пък две щраквания на показана по тези думи реклама ще изчерпят кредита ви (0,50 х 2 = 1), ако за нея сте опделили да ползвате само един от трите кредита, с които разполагате.

От Jabse са предвидили възможност да увеличите дневните си кредити като привличате нови участници в програмата им за безплатна реклама: ако новорегистриращ се в програмата посочи вашият е-мейл адрес в полето "Референт" на формата за регистрация, вие ще получите право на още един кредит на ден... (вие, например запишете там kyko@abv.bg и аз ще получа 1 кредит на ден повече)

Какви са ползите от безплатната реклама в Jabse

Всъщност подробностите можете да научите и от страниците на Jabse. Реших да пиша по темата не за да създавам ръководство за работа с нея - такова Jabse са направили и то съвсем подробно и лесно за разбиране. Идеята ми да пиша за офертата на Jabse за безплатна реклама е главно заради възможностите, които това ви дава и то напълно безплатно:
  • да тествате в реални условия, макар и с по-ограничен кръг потребители - посетителите и ползващите Jabse като своя търсачка, различни рекламни стратегии
  • да придобиете реален опит за управлението им
  • да добиете представа и за бюджетната страна на въпроса и т.н.
А за какво ви е нужен този опит? Определено ще ви е полезен, особено в случай, че решите да рекламирате сами сайта или дейността си глобално. Ще ви е полезен дори и да си имате или наемете консултат по рекламата, защото ще сте узнали в голяма степен кои са важните неща и къде са подводните камъни във водовъртежа на управлението на рекламни стратегии. А когато решите да дарите сайта или бизнеса си с възможностите, които мрежата за рекламни елементи на Google AdWords, например предоставя, ще сте много по-подготвени за отговора на въпроса "Как да рекламирам ефективно!". И разбира се, ще сте добавили сайта си в още една търсачка, нали!

Ако информацията ви е била полезна, подкрепете ме!

Вижте още: Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!