Безплатна реклама за сайтове

Въпрос: Безплатна реклама? Наистина!? Къде?
Отговор: В Jabse?
Да, най-младата българска търсачка дава възможност на всеки да рекламира безплатно в страниците й с резултати от търсения чрез програмата за безплатна реклама Jabse.Ring. Трябва само да имате сайт и да искате да го рекламирате. А рекламата ви ще се показва най-горе в страницата с резултати от търсения на Jabse, когато потребител на търсачката я използва. В примера по-долу, можете да видите това с рекламата на моя сайт.
Място на рекламата ви в Jabse

Как работи Jabse.Ring

При регистрация в програмата получавате 3 кредита на ден за до 3 рекламни елемента с връзка към страница от вашия сайт, но можете да изполвате кредитите си за излъчване и само на един от тях. Системата ви таксува за всяко щракване върху публикуваната в Jabse ваша реклама от посетител на Jabse, взимайки от предоставените ви кредити, толкова процента, колкото сами определите да струва то. По подразбиране и като минимум, системата позволява да получите от един кредит право на максимум 20 щраквания, поставяйки стойност на щракване 0,05 (20 х 0,05 = 1), но ако искате рекламата ви да се показва повече от другите, можете да поставите и по-голям процент, защото той е критерият колко важна е рекламата ви, а по-важните реклами се показват по-често. Хубавото е, че можете да посочите множество ключови думи и изрази, при търсене по които вашата реклама да се показва на посетителите на Jabse и да зададете различен процент за всяка дума и израз. Ако, например поставите стойност 0,50 за щракване на израза магазин за мебели, 0,20 за думата доставка и 0,10 за израза нови работни места, което в самата програма ще изглежда така:
магазин за мебели*0,50
доставка*0,20
нови работни места*0,10
то най-голям шанс за показване на рекламата ви ще имате за търсене с първия израз, но пък две щраквания на показана по тези думи реклама ще изчерпят кредита ви (0,50 х 2 = 1), ако за нея сте опделили да ползвате само един от трите кредита, с които разполагате.

От Jabse са предвидили възможност да увеличите дневните си кредити като привличате нови участници в програмата им за безплатна реклама: ако новорегистриращ се в програмата посочи вашият е-мейл адрес в полето "Референт" на формата за регистрация, вие ще получите право на още един кредит на ден... (вие, например запишете там kyko@abv.bg и аз ще получа 1 кредит на ден повече)

Какви са ползите от безплатната реклама в Jabse

Всъщност подробностите можете да научите и от страниците на Jabse. Реших да пиша по темата не за да създавам ръководство за работа с нея - такова Jabse са направили и то съвсем подробно и лесно за разбиране. Идеята ми да пиша за офертата на Jabse за безплатна реклама е главно заради възможностите, които това ви дава и то напълно безплатно:
  • да тествате в реални условия, макар и с по-ограничен кръг потребители - посетителите и ползващите Jabse като своя търсачка, различни рекламни стратегии
  • да придобиете реален опит за управлението им
  • да добиете представа и за бюджетната страна на въпроса и т.н.
А за какво ви е нужен този опит? Определено ще ви е полезен, особено в случай, че решите да рекламирате сами сайта или дейността си глобално. Ще ви е полезен дори и да си имате или наемете консултат по рекламата, защото ще сте узнали в голяма степен кои са важните неща и къде са подводните камъни във водовъртежа на управлението на рекламни стратегии. А когато решите да дарите сайта или бизнеса си с възможностите, които мрежата за рекламни елементи на Google AdWords, например предоставя, ще сте много по-подготвени за отговора на въпроса "Как да рекламирам ефективно!". И разбира се, ще сте добавили сайта си в още една търсачка, нали!

Ако информацията ви е била полезна, подкрепете ме!

Вижте още: Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

1 коментара:

Unknown каза...

Want to offer for you a user-friendly platform to businesses and individuals to Post Free Ads.
Get free account via Facebook Login or Post Free Ads in one click.
Get more with free advertising at Postallads4free.com

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!