Как да печелим от Интернет - проверените начини!

"Как да печеля от сайта си", "Колко мога да изкарвам от Интернет", "Как да печеля от Интернет"... - въпроси, които водят търсещите техните отговори към сайтове, обещаващи невероятни приходи и печалби, за генерирането на които, уж съществува някаква проста формула.

Истината е, че малкият потребител, не може да направи милиони от Интернет. Независимо дали е собственик на сайт, макар че за него възможностите са значително повече и са реално достижими във времето, или е просто Интернет сърфиращ. Не може да направи състояние! Но той все пак може да генерира доходи и ако поработи сериозно, дори да започне да се издържа от тях. Но не веднага.

За собствениците на сайтове има значително повече и по-доходоносни варианти да печелят от Интернет, отколкото за сърфиращите. Но да имаш сайт е на свой ред доста по-ангажиращо и като време, и като усилия. Защото даден сайт може да донесе значителни приходи от рекламно съдържание или продажби, но изисква постигане на значителен трафик (посещаемост), добро позициониране на сайта в резултатите на търсачките и т.н., а този резултат зависи от много фактори като активността на самия собственик на сайта по отношение публикуването на материали в него, системна работа за постигане на определени критерии, на които сайтът трябва да отговаря и т.н. А за сърфиращите в нет-а възможностите за печелене на пари са по-ограничени - гледане на реклами, писане на платени рецензии, рекламиране на нечии услуги с писма, публикации и т.н.

Всички тези варианти, обаче, са изключително "замърсени" от хилядите сайтове, които претендират, че предоставят подобни възможности за печелене на пари. 99% от тях просто не плащат, като си намират било причина, било като си променят периодично условията и т.н. Едва ли някой иска да попада в тези капани, нали!

Единственият начин да намериш сред тях онези, които наистина осигуряват това, което декларират, е чрез опит, като за предпочитане е това да бъде споделен опит, а не личен. И за да ви спестя усилия, време и средства в посока откриването на онези предложения и възможности, които наистина си заслужават, които наистина могат да ви донесат някой лев (такива, които да ви направят милионери няма), откривам тази рубрика, която ще осъвременявам непрекъснато с нова информация за откритото и провереното. Т.е. в нея ще видите накратко моята оценка за всяка разгледана възможност на база моя или нечий споделен опит. Надявам се и вие да помагате с инфо, с въпроси, предложения и коментари.
  • Грешки и съвети
Заб. Липсващите връзки към теми, засегнати в страница ще бъдат добавяни постепенно. Ако искате да сте в течение на новото, абонирайте се и получавайте информацията директно.

Мога да препоръчам на търсещите още информация по темата да прочетат и статията на Димитър Николов:



20 Начина да правите пари онлайн

Ако информацията ви е била полезна, моля вижте тук!

Направи си сайт - въпроси и отговори
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

22 коментара:

Анонимен каза...

да найстина е много полезна статията продължавайте все така напред успех!

kraco каза...

Здравейте,да наистина е така,аз гледам реклами от много време,в смисъл кликвам в различни сайтове,но нищо не съм спечелил ,търся начин като всеки човек в интернет,затова направих блог с банери,но нищо не се печели,никакви пари,само времето си загубих,знам ти си посетил моя блог и съм ти много БЛАГОДАРЕН,но вече и аз не знам ,разбираш повече и аз те питам,дано с нещо не съм те обидил...имаш хубав сайт ти си дал няколко препоръки и за моя блог(критики) е радвам се и на критики,но как реално се печелят пари от Адсенс не отчитат нищо,ако искаш пиши и други препоръки,няма тема за която да пиша и съм видял и др.блогове само с банери,но не се печелят пари...и ако искаш дай някоя препоръка за оформлението на моя блог :) , видях тагирани връзки ,аз не знам как да ги направя,Публикуване на коментар, и може би този сайт е прекачен към домейн,как си го направил е не знам ако има нещо лошо в питането ...и т.н. ...хиляди Благодарности..

ILINA каза...

Митко, сайта ти е страхотен. Много се радвам на хора като теб, които просто информират, без да обиждат интелигентността на останалите и които не пишат през ред "за повече информация трябва да си платите"!

Unknown каза...

ILINA, благодаря ти за оценката! Колкото до сайтовете в посочената от теб група, бих искал да задам един въпрос на създаващите ги: аз губя ли от това, че някой от посетителите ми успее с помощта и на наученото в моя сайт да направи успешен сайт?
Ще ти призная, че в самото начало "Направи си сайт!" всъщност беше създаден с много подобна идея... Но сега аз също съм много доволен, че бързо се "вразумих" и я зарязах в името на това, което сега представлява той. Ще се радвам, ако повече собственици на сайтове последват идеята му - мога да ги уверя, че плюсовете са много повече от минусите. ;)

Zaya каза...

Аз разчитам само и единствено на AdSense. Не че имам кой знае какви приходи, но поне са сигурни :)

Ilan каза...

От адсенсе се печели много, много трудно и трябва много работа. Аз лично съм се насочил към езици, които се отличават от английския, понеже има по-голям шанс да влезеш в някакви първи резултати. Например норвежки, шведски и подобни.

След това проверявам къде има реклами и правя блогове и сайтчета по дългодумни заявки. Не, че е нещо, но пак е нещо.

Иначе съм работил с хора, които изкарват по няколко хиляди от адсенс и то в България, но това са стари и много можещи оптимизатори.

Станимир каза...

Понеже се занимавам достатъчно много със залагания съм решил да закупя 20-тина домейни за залози, покер и подобни. Ще се опитам да ги кача донякъде по интересни ключови думи и да се опитам с афилиейт програмите на bet365, sportingbet и подобни. Имате ли опит с този тип източници на приходи в интернет?

Unknown каза...

Станимире, идеята ви е с много добър потенциал. Аз съм изключил хазарта изобщо като сфера в моя професионален и личен живот и не мога да ви дам конкретна информация, но мога да потвърдя, че приходите от подобни програми се генерират по-лесно и бързо.

Иначе, когато тръгнете да купувате домейни, възползвайте се от специалната ценa за домейни от $6,95/год. и за неограничен хостинг за 1 долар на Netfirms!

dobri каза...

здравейте ,Господине радвам се на вашия сайт допадна ми разбираем . Моля ви желая да споделя с вас тук незнам дали е правлно това ,ас не съм голям майстор по боравене с компютри , новсичко тук ми харесва и ас бих желал да се науча как се печели от интернет , мсля ,че нокога не е късно да се научи човек .бихте ли ми дали савет как да започна , ас съм се занимавал с тъговия но беше преди време ,обичам да контактувам с хора , но сега тук в интернет много ,много нови думи ,в името на живота -на доброто моля ВИ ИМАТЕ ЛИ ИДЕЧ-САВЕТ КАК ДА ПОСТЪПЯ СПОРЕД МЕН ДА НАУЧА ЗНАЧЕНИЕТО на всички тия думи ,например като блог ,домейн, хостин,плъгини,джаджи и много други англиски не говоря ,а мога да пиша .като науча тия думи за тяното значение тогава според мен ще желая да имам мой сйт и много други неща винаги желая да ползвам Вашите услуги , но ас в момента нямам такава карта която е споменато тук за да пусна пари за подкрепа на СЙТА ВИ .Тук срещам много съмнителни сайтове за такива услуги но не им вярвам и за това се срях на ВАС . с уважение

Unknown каза...

dobri, радвам се, че "Направи си сайт!" ви допада заради стила и начина на представяне на информацията в него, тъй като такава е и идеята ми - да е разбираем дори за съвсем начинаещите. И на въпроса ви: най-перспективно ми се струва за вас би било да си направите блог, в който да пишете по теми от тясно специализирана ниша, която ви е интересна, например вашите коментари за даден футболен клуб (просто примерна тема), като същевременно се стараете да го популяризирате и увличате в него посетители със сходни интереси или просто харесващи стила ви на писане. В зависимост от скоростта, с която се развиват нещата и ако се справяте с писането, вашият блог ще е добро място за рекламиране на стоки или услуги в избраната от вас област. Тук вече ще трябва да проявите търговските си умения за намиране на оферти, продукти, услуги и ако вземем горния пример, това могат да са спортни стоки, сувенири, билети за мачове и пр. Процесът е бавен, но в крайна сметка си струва, защото се оказвате с истински бизнес и само от вашите бизнес умения ще зависи докъде ще го развиете.

Пожелавам ви успех!

Анонимен каза...

Здравейте!Получавам често на последно време съобщения на моя сайт, в които чужд сайт ми предлага над 200 долара на седмица за даване на мнения и пр. Имате ли информация дали си струват вниманието тези съобщения?

Unknown каза...

Анонимен, не съм пробвал такива, но ако според правилата за оценка надеждността на програмата, няма забележки, нищо не пробва да се опита. :)

Илиян каза...

Да се похваля, че на сайта ми, който направих за залози сложих афилиейт на bet365. Регистрира се един човек и заложи много пари, които за съжаление изгуби, но сега аз ще взема 30% от тях. Остава само да добавя още 4 човека преди да изтече месеца. Някой знае ли дали ще ме хванат ако добавя 4 приятели, като ги помоля да се регистрират през моя сайт?

Анонимен каза...

Здравейте! Някой работил ли е с този сайт get-surveys-for-money.net.Дали си струва или са измамници? Моля споделете. Благодаря!

lady-5.com каза...

Здравейте!Харесва ми вашия сайт и информацията в него.Ще мога ли да получа съвет от Вас, как да печеля от моя сайт? Благодаря!

Unknown каза...

Lady-5, благодаря! И да, за платена консултация по темата се свържете с мен на info @ napravisisait.com или в Skype: d_mitev!

Angel Marev каза...

Истината тука е в къртовския труд и неотказването. Парите идват след 2-3 години упорит труд и четене.

dido каза...

Здрасти Митко,
Харесват ми съветите, които намирам в твоя сайт.
Имам два въпроса свързани с оптимизация.
Насочил съм се към печелене от реклами в собствен блог (все още не съм го започнал). От известно време ползвам AdSense, на някои мои проекти.
Първия ми въпрос: дали е добра идея да се поддържа блог с множество постове на разнообразна тематика и да се разчита на множество различни заявки по търсени думи в търсачките или е по-добре да се концентрират усилията в създаване на блог с конкретна тематика?
Втори въпрос: имам домейн, примерно име: mydomain.eu, на платен хост, държа го евентуално за бъдещ проект. Дали ще е добре да позиционирам блога като добавен домейн към него, например: blog.mydomain.eu?

Благодаря предварително!

Unknown каза...

Angel, само мога да се съглася, че са нужни труд и постоянство. Колкото до времето... те парите почват да идват бързо, друг е въпросът в какъв размер са.

dido, радвам се, че сайтът ми ти е полезен и на въпросите ти:
1. Специализираният блог има предимство пред неспециализирания при търсения по дума от нишата, в която е специализиран. От друга страна, понеже всяка страница се класира и самостоятелно, един "новинарски", т.е. неспециализиран сайт, би имал повече потенциални входящи търсения.
2. В случая говориш за поддомейн, което за търсачките означава самостоятелен сайт и е без значение към кой домейн е.
Отговорът ми съвсем не е изчерпателен, разбира се, но надявам се да ти е полезен.

dido каза...

Благодаря за отговора, да беше ми полезен. Мисля че съм се насочил в правилната за мен посока, дали е така времето ще покаже.
Имаш един лайк от мен!

dido каза...

Някой има ли опит с Chitika, струва ли си, плащат ли?....

plamar каза...

Здр,г-н Митев,
Та и аз да попитам,как да разбера в отчета на гугъл кой е кликнал на реклама в сайта ми.Не виждам данни за кликащия ,нещо като айпи, страна и т.н,

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!