Как да показвам статуса си в Skype в сайт, блог или форум

Налага ли ви се да контактувате с посетителите на сайта си чрез Skype? Ако е така, вероятно вие просто сте оставили своето потребителско име в страницата ви с информация за връзка с вас. Но в случая вие бихте могли да имате нещо повече - бутон, показващ статуса ви в Skype и позволяващ на посетителите ви да осъществят с вас зададен от вас тип връзка - чат, разговор и т.н., с което вашият сайт ще стане и по-ефективен.

Как да поставим скайп-статус-бутон в сайт или блог

Преди всичко, трябва да имате своя профил в скайп и съответно да активирате възможността вашето присъствие в скайп да се вижда в Интернет. Това става в настройките на самата програма от Инструменти -> Настройки -> Поверителнсост -> Неприкосновеност.

Skype status button
Тук трябва да поставите отметка пред Показвай моето присъствие в Интернет и да запазите настройките.

Следващата стъпка е да генерирате желания от вас скайп-бутон или картинка за вашия сайт. Това можете да направите в страницата за Skype като изберете някоя от готовите за целта схеми. За съжаление, за момента Skype не предлагат такива на български език (макар че и за това има решение), но все пак имате възможностите за персонализиране на вида и поведението на бутона при щракването му от посетителите ви, използвайки съветника там.

Когато сте готови с вашия скайп-бутон или скайп-картинка, ви остава да копирате кода му/й и да го поставите на желаното място в сайта си, което може да бъде както притурка в страничната лента, така и навсякъде другаде в сайта/блога ви.

Ако не ви трябва бутон, а просто картинка обаче, можете да се възползвате от по-лесен метод за поставянето й в сайта/блога ви - вижте следващата точка.

В резултат, вашето скайп-състояние не само ще бъде видимо за посетителите ви, но ако сте избрали да поставите бутон, щраквайки върху него, посетителите ви биха могли да ви достигнат в скайп по указания от вас при създаването на бутона начин (обаждане, чат, видео и т.н.).

Ето, например моето скайп-състояние в момента: Моят скайп-статус.

Настроил съм бутона да стартира чат сесия с мен и в случай, че ви трябвам и съм на линия, можете да се възползвате като просто щракнете върху него. Недостатъкът е само, че трябва програмата Skype да е инсталирана на конпютъра ви. Затова в сайта ми съм оставил и други начини да се свържете с мен.

Как да поставим скайп-статус-картинка във форум или сайт

За онези от вас, които нямат свой сайт, но са активни участници в даден форум, поставянето на картинка, показваща статуса им в скайп, може да бъде още един начин да бъдат по-интересни.

Отново напомням, че трябва да разрешите в Скайп вашето присъствие да се показва в Интернет (вж. предната точка). В самия форум, можете да използвате вашия подпис (в настройките на вашия профил) или само определена ваша публикация във форума, където да поставите следния код:
  • за форум:
[img]http://mystatus.skype.com/smallclassic/ВАШЕТО-ПОТРЕБИТЕЛСКО-ИМЕ[/img]
  • за сайт:
<img src="http://mystatus.skype.com/smallclassic/ВАШЕТО-ПОТРЕБИТЕЛСКО-ИМЕ" />
Горния код ще изведе в полето, където сте го поставили следната статус-картинка

В кода задължително заменете "ВАШЕТО-ПОТРЕБИТЕЛСКО-ИМЕ" с вашето потребителско име в скайп.

А по желание, можете да смените картинката, която ще показва вашето присъствие с една от тези по-долу като замените "smallclassic" (в кода) със съответното име на желаната от вас картинка:

bigclassic
balloon
smallclassic (прозрачен фон)
mediumicon
smallicon (прозрачен фон)

Е, надявам се указанията ми да са ви от полза. А ако все още не използвате скайп за своите бизнес или лични нужди, може би ви време да се запознаете с ценовите предимства на разговорите с мобилни и наземни телефони чрез Skype и да намалите разходите си!

Ако този материал ви допада, можете да ме подкрепите или да го препоръчате някому!

Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

15 коментара:

aypa каза...

Много полезна статия! Още не съм стигнала до там, но скоро и аз ще си сложа такъв бутон.

tcvetelinka каза...

Харесва ми , много полезна статия.

Анонимен каза...

Полезно !

PULEDRO feshion kids каза...

Прекрасна възможност за повече знание.Браво на вас!!!!!

vesi каза...

много полезно! Благодаря

Unknown каза...

не ми дава код: който трябва да поставя като html: на какво се дължи това ?

biznes каза...

Супер е това, благодаря!

ivko каза...

Наистина много готино,но се опитах да го поставя това във Фейсбук и нещо не стана.Някой има ли идея къде може да се постави там?

кола маска каза...

СУПЕР! Знаеш ли колко търсих как да стане :)

Диди каза...

Страхотно,интересно и полезно!Благодаря много за информацията,добър съветник!

Лейди каза...

Добре изглежда, но не става. Опитах се да го сложа в профила си в бгмама, но нищо не излиза. Все едно не съм сложила нищо.

Unknown каза...

Лейди, в статията съм описал за къде е приложимо поставянето на бутон и къде само картинка, та може би там, където искаш да ги поставиш просто не е сред позволените места.

Анонимен каза...

Добър ден,
благодаря Ви за всичко, което така щедро споделяте с лаиците като мен. От скоро имам блог и много неизвестни. Възможен ли и личен контакт с Вас. Моля, пишете ми на tomova_lidiya@abv.bg

Анонимен каза...

Това е най лесния начин за добавяне на бутон.http://www.skype.com/intl/en-us/tell-a-friend/get-a-skype-button/
Иначе поздравления за статията.

Kiril Karev каза...

Много полезно допълнение към сайта, непременно ще се възползвам. Искрено благодаря за изчерпателната информация.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!