Старт на страницата на "Направи си сайт!" във Фейсбук

Днес получих писмо от почитателка на "Направи си сайт!", което малко ме засрами! Ами, да, може ли да говориш за популяризиране на сайтове, да съветваш другите да направят своите сайтове интерактивни; за начини да се печели от страници във Фейсбук..., а собственият ти сайт да няма своя страница в тази социална мрежа? Ясно е, че си предложил варианти за абониране за новостите в сайта си чрез е-четци или е-поща, но защо не осигуриш на ползващите Фейсбук възможността да са ти почитатели и да се осведомяват, участват в дискусии, задават въпроси и пр. направо от профила си в бука?

Прочее, засрамвам се, благодаря на Катя Г. за писмото... и официално стартирам собствена страница на "Направи си сайт!" във Фейсбук. Ако и вие имате свой профил в тази социална мрежа, чувствайте се поканени да следите новостите тук и чрез Фейсбук. Чувствайте се поканени да коментирате, публикувате свои връзки с интересни материали в сферата и духа на "Направи си сайт!", да обменяте идеи, да задавате и отговаряте на въпроси... Чувствайте се поканени да... каните в нея своите приятели и познати!

Надявам се така "Направи си сайт!" да стане още по-достъпен и по-полезен за всички, както и че с възможностите, типични за социалната Интернет среда, много повече хора ще могат да намерят чрез "Направи си сайт!" нужната информация, съвет или помощ в областта на сайтостроенето, оптимизацията за търсачки, печеленето от Интернет и т.н.
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

2 коментара:

Zaya каза...

А защо някои хора използват FB групи вместо страници... ?

Unknown каза...

Zaya, принципно, предназначението на страниците и групите е различно: страниците са нещо като бизнес профил във Фейсбук, докато групите са клубове по интереси. Тази принципна разлика, предопределя те да имат различни възможности и поведение, но понеже няма как това да се обясни в коментар с две думи, очаквай скоро да публикувам специална статия по темата "Фейсбук групи и Фейсбук страници".

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!