Мога ли да следя кой е в сайта ми и какво гледа

Тази статия е осъвременена - вижте допълнението тук!

Бихте искали да следите колко посетители има в сайта ви в момента и по-важното - кои страници разглеждат? Нищо по-лесно - ето нещо, страхотно и безплатно.

Отидете на страницата на "Кой е сред нас", копирайте и добавете показания там код в страницата си. В страницата ви ще се появи готино бутонче с човече и цифри, което показва броя на посетителите на сайта ви в момента. Ако кликнете на бутончето, ще видите освен това колко са, също и на кои страници от сайта ви са вашите гости.

Връзката отваря статистиката в текущия ви прозорец. Ако желаете да се показва в нов, можете да я промените, като добавите в нея потъмнения текст (в оригиналния код той липсва) от примера по-долу:

Промяна на кода за отваряне на връзката в нов прозорец
Ползването на статистиката не изисква регистрация и ще ви покаже освен брой и местонахождение на посетителите ви в сайта в момента, като не отчита вашето присъствие, освен ако не се включите от друг компютър, разбира се, още и графика на броя едновременно присъстващи в сайта по избраната от вас схема - по часове, дни, месеци и години, както и по място от света, от където са посещенията ви.

Ако страниците ви не са с латински букви обаче (пр. коли-на-старо.html), имената им може да ви се показват и с въпросителни. Така губите. Затова, задавайте на страниците си имена с латински букви (пр. web-chat.thml). Така ще си помогнете и за по-висок Google SearchRank.

Забележка: Статистиката не е по EET или GMT, а 7 часа назад, т.е по американско време.

А ето едно от допълненията към статистиката - визуализиране в реално време на гостите в сайта ви по мястото от света, откъдето гледат сайта.



Ако информацията ви е била полезна, моля вижте как да подкрепите сайта!

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!