Тайните на Marquee

Да, Marquee (чете се "маакий") си има тайни, които го правят още по-невероятен и полезен инструмент. Вижте примерите по-долу! Те са постигнати тъкмо с оператора за движещ се текст Marquee.

Абонирай се!

Хвани изображението и научавай
за най-новото в сайта!

Движещ се в граници цветен текст с връзка
Както ще установите, шраквайки върху изображението за емисии вие спирате движението му (нали целта е да го "хванете"). За разлика от движещия се текст с връзка, където дори самото позициониране с мишка върху него го кара временно да спре и да тръгне отново, когато преместим курсора извън него (нали трябва да можем да прочетем какво пише и да щракнем връзката). Ефектно, нали! Както и следващият "водопад" от думи:

Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Искам да раздвижа текста!Раздвижих текста!

Хайде сега, опитайте се да спрете топчето точно под чертата, използвайки бутоните под него:
|

.



Стига демонстрации. Вие сами можете да постигнете още и различни ефекти с marquee, когато знаете "тайните" му. Естествено, те отдавна са известни, иска се само желание и усилие от ваша страна да ги научите и вие. А ако желаете да е по-лесно, можете да кажете: Пич, оправи ми сайта!, за да получите професионалната ми намеса във вашия сайт. ;)

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!