Една успешна история - JOLI FASHION

Магазин Джоли Фешън
Казвам се Блага Михайлова и от юли месец имам онлайн магазин JOLI FASHION, регистриран към mymall.bg*. С търговия се занимавам от 10 г., но с Интернет бях на Вие, до скоро, откакто отворих онлайн-магазина си.

Тъй като вече изминах определен път и достигнат до едно ниво на посещаемост на сайта ми, имам нужда от повече информация и като я потърсих, намерих Вашия сайт. Прочетох някои Ваши съвети и по-специално разяснения относно домейни и /суб- /поддомейни. Понеже предлагате варианти за консултации, реших директно да Ви пиша.

Моят сайт е регистриран като поддомейн на mymall.bg: myboutique.mymall.bg, тъй като от там ми го предоставиха безплатно. Отначало като вариант на магазина си, пробно, после по-сериозно, аз взех много да се занимавам с него, да качвам снимки, много информация, да го популяризирам по сайтове за обяви и интернет каталози и така, с много труд и време пред лаптопа, вече достигнах една много добра посещаемост на сайта си, който тръгна през юли със 100-150 посещения дневно, за да достигне след 20.10.09 200 посещения , а в настоящия момент 280-320 посещения твърдо дневно.

Тръгнаха поръчки, доволни клиенти, запитвания, на които отговарям много съвестно и бързо. Постепенно говорих и с други по-компетентни колеги от мене и разбрах че в онлайн търговията има бъдеще и тя ще се развива, и аз мога да направя определени неща за да печеля от него и да го развивам успешно.

На първо място ме посъветваха да регистрирам собствен домейн, за да ме намират търсачките по-лесно. И сега, според Гугъл Анализи, който съм качила в сайта си, основно посещенията при мене са от търсачки 60% /благодарение на постоянното обновяване на съдържанието, нови продукти, информация/, 33% от сайтове /много часове публикуване на сайта ми в разни каталози, търсачки и сайтове за обяви/ и само 7% от пряк трафик...

Тази история може да бъде и Ваша. Искате ли го?! Вижте как да си направите сайт бързо, лесно и безплатно.


* От информацията от Блага, а и от моята проверка на сайта mymall.bg, предоставящ платформата за нейния магазин установих, че в момента той не е достъпен за нови регистрации, тъй като е в процес на обновяване (все още е Бета версия). Т.е. макар че можете да се регистрирате, няма да можете да влезете с тази регистрация в самата платформа. В момента дори и формата за контакт не работи.
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

4 коментара:

Блага Михайлова каза...

Г-н Митев, нещо не сте разбрали. Всеки който направи регистрация в mymall.bg получава автоматична регистрация във всички магазини от МОЛ-а, ако реши може да пазарува в който иска от тях без да се налага да се регистрира във всеки един поотделно. Относно моя сайт, всичко е наред, току-що тествах :и формата за контакт работи и кошницата за поръчки също. Пуснах пробно запитване и поръчка на артикул и получих известие на пощата си за тях. Така че който желае да заповяда. Системата едновременно се реформира и работи.

Unknown каза...

Да, явно не съм разбрал за какво е регистрацията. Мен, а предполагам и онези от читателите, които ще поискат да си направят магазин в mymall, ме интересува как да се регистрирам в mymall и да създам собствен магазин. Т.е. вие как се сдобихте с вашия?

Блага Михайлова каза...

Здравейте, като влезете в сайта Май мол има форма за запитвания, има и указания за желаещите да имат такъв магазин.Подавате си заявка и те ще ви отговорят. Изчакайте да тръгне новата им версия за да видим по-добра ли ще бъде.Иначе каквото съм ги помолила в техническо отношение-веднага се отзовават с помощ,съвет, ако има проблем го отстраняват, не се налага да чакам, качват кодове за реклама...всичко, което ги помоля и което е тяхна работа по обслужването.Както казахте, има какво да се желае по отношение на платформата, затова ще видим в началото на декември. Посещаемостта на сайта им се увеличи, към моя сайт - също. За сега съм доволна.

Анонимен каза...

НЕ МОЖЕ ДА ПЛАТИШ НЕЩО БЕЗ ДА ГО ВИДИШ! ЕДНА ПАТКА ОТ ФИРМАТА МИ ОБЯСНЯВА ПО ТЕЛЕФОНА,ЧЕ КАТО ДОЙДЕ КУРИЕРА НА АДРЕС ПЪРВО ПЛАЩАШ И ТОГАВА ВИЖДАШ СТОКАТА.В ПРАТКАТА МОЖЕ ДА ИМА КАКВО ЛИ НЕ.ТОВА МИ СЕ ВИЖДА МНОГО СЪМНИТЕЛНО!НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ MY MALL.BG

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!