Екранен редактор за WordPress - едно необходимо предимство!

Екранният редактор е едно чудесно разширение за собствениците на сайтове с динамично съдържание, което би им позволило да редактират лесно съдържанието на различни секции на сайта си не само от административния панел, а направо от клиентската част, т.е. от самата страница, където това съдържание е разположено. 

Подобни редактори за редакция на съдържанието направо от зоната за посетители за WordpPress има няколко и основното им предимство е, че пишещият съдържанието може да го форматира и вижда как това форматиране ще изглежда за неговите посетители още докато го прави. Другото предимство на редактирането от екрана е в бързото коригиране на съдържание във всички елементи на сайта - текстове, заглавия на публикации и страници, дори името на самия сайт, без да е необходимо да се навигира в менютата на административния панел на сайта. 

Аз лично изпробвах редактора Front-end Editor за WordPress и определено останах доволен, затова отделих малко време и преведох разширението на български. Получих и потвърждение от автора, че е включил превода в пакета на Front-end Editor, така че вероятно и вие ще можете да си инсталирате и използвате неговия екранен редактор на български. Ако не, пишете ми и ще ви изпратя превода и на вас.

Стандартно, дори коригирането на една правописна грешка в различни части на сайта е свързано с няколко действия от ваша страна. С екранния редактор, обаче вие ще си спестите това време и усилия, защото да редактирате съдържанието на дадена секция или няколко секции едновременно е просто въпрос на щракване с мишката. При това ще притежавате същия богат на функционалности редактор за текст, какъвто имате в административния си панел. 

Екранният редактор разполага и със собствен панел за настройка, където можете да ограничите и персонализирате начина, по който той да функционира във вашия сайт.


Екранният редактор на scribu е базиран на джава скрипт, което го прави и много ефектен с изскачащите подсказки, оцветявания на редактируемите зони в сайта и т.н. Когато се идентифицирате в сайта си с профил, притежаващ права за редакция, Екранният редактор ще ви се активира за всяко съществуващо вече съдържание. 


Всъщност, достатъчно е да съществува запазена за това съдържание зона. Вашият Екранен редактор ще я маркира с текст "празно поле" и редактирането й направо от екрана вече е възможно. Такива са например случаите, когато сте създали публикация, но не сте въвели никакво съдържание в нея; такъв е случаят и с невъведените от вас описания на категории, за които обаче в шаблона на вашия уърдпрес сайт има запазено място за тяхното визуализиране и т.н.

И така, искате лесно да можете да редактирате всяка секция с текст в своя WordpPress сайт - заглавия на зони, на джаджи, богато форматирано съдържание на публикации, страници, описания и откъси...? Тогава инсталирайте си Екранен редактор (можете да го изтеглите и от страницата на Front-end Editor в WordPress)!

Надявам се информацията да ви бъде полезна и да ме подкрепите и/или препоръчате този материал на свои познати.
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

1 коментара:

Левон Хампарцумян каза...

Страхотно приложение. Мерси, че ме светна. Задължително ще се възползвам от него.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!