Може ли в името на сайта ми да няма .wordpress. или .blogspot.

Безплатните сайтове задължително съдържат в името си и името на домейна на осигуряващия ги. Така е и с wordpress.com и с blogger. За да имате сайт с име от типа www.moeime.com, но да ползвате платформата на wordpress или blogger, трябва да си купите поне собствено име на домейн. Това можете да направите както чрез wordpress, така и чрез друга организация. Wordpress и Blogger продават домейн имена за $10 долара на година. След като вече имате желаното име на домейн, можете да го укажете в настройките на сайта ви, при което .wordpress., респективно - .blogger., ще изчезне от името му и ще бъде заменено със посоченото, закупено от вас. Wordpress таксува услугата по замяната с $ 10 за година, но ако сте си купили домейн чрез тях (още $10 ), прави отстъпка от $ 5 и крайната цена, която плащате е $ 15.

Ако, обаче се възползвате от безплатен хостинг за wordpress сайта ви, то можете да си спестите таксите към wordpress и да си платите единствено домейна (ако безплатен домейн в .cz.cc не ви устройва) , но поне на наполовина по-ниска цена чрез fcolor.

Ако информацията ви е била полезна, моля вижте как да подкрепите сайта!

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!