Мога ли да слагам реклами в wordpress.com

Едно от основните ограничения за потребителите в wordpress.com, е относно поставянето на реклами и препратки към определен тип сайтове, а нарушаването на това ограничение, е много вероятно да доведе до изтриване на съответния блог от системата.

Ако вашият сайт не е VIP, вие нямате възможност да поставяте реклами. Рекламното съдържание от TextLinkAds, Adsense, Chitika, Yahoo принципно се отхвърля от платформата още с опита да бъде публикувано, като част от кода бива заличен автоматично. От организацията обявяват, че подобна възможност все пак се обмисля, затова, ако желаете тя да бъде добавена, можете да им пишете чрез формите за обратна връзка.

Платформата, обаче не може да отхвърля автоматично връзки (препратки) към други сайтове и в тази посока ограничението е оставено на съзнанието на потребителите. Wordpress.com само посочва, че няма да толерира използването в сайтовете на рекламни връзки (банери) към ReviewMe, PayPerPost и Smorty, както и връзки към програми като usercash, clickbank, clickhop, cashrocks, payingcash, и въобще към сайтове, в които се говори най-общо за "Направих $1000 само за 3 дни" или "Направих милиони от Интернет, ти също можеш" и т.н. Според мен, тези ограничения са изцяло в полза на самите потребители, спестявайки им времето и разочарованията, свързани с участието в подобни програми за бързо печелене на пари. За онези, които все пак пренебрегнат забраната и поставят връзки към подобни сайтове, вероятността да се окажат наказани от wordpress.com чрез изтриване на сайта им, е много голяма, тъй като попадат в групите сайтове, към които wordpress.com стриктно следват тази политика.

Колкото до поставянето на рекламни банери (небазирани на Java) и на рекламни връзки, които не попадат в категорията на забранените, то всеки е свободен да постави в сайта каквито и колкото сметне за добре.

Ако информацията ви е била полезна, моля вижте тук!

Направи си сайт - въпроси и отговори
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

7 коментара:

Анонимен каза...

Еее, тази статия ми разби мечтите! От известно време (и с твоите съвети) разработвам план за собствен сайт в Wordpress, като естествено една от главните ми цели бе да заложа на Adsense рекламата на Гугъл (и на свободното си време, естествено). Дори и със собствен хост и домейн ли това е невъзможно?
Толкова съм разочарована! От месеци разучавам Wordpress, не съм професионалист и не владея друго!

Unknown каза...

Анонимен, спокойно, ако развиваш сайт с уъдпрес на собствен хостинг, няма никакви ограничения какви скриптове слагаш. В тази статия говоря за сайтовете в wordpress.com, за които единствено важи ограничението, понеже има съществена разлика между вариантите за сайт чрез wordpress.com или wordpress.org.

Анонимен каза...

Благодаря, Димитър, за отговора! Всъщност от много четене и недоспиване чавка ми изпи мозъка. Веднага след публикуването на мнението ми тук, моа се осветли, че в статията става дума за Уордпрес на техен хост. Ще се радвам след време с гордост да покажа творението си тук! Междувременно, обаче, започнах да се чудя Уордпрес ли да ползвам, както бях решила предварително, или Блогър?
Поздрави, Поля.

Unknown каза...

Поля, изборът зависи от много фактори, но най-вече от съдържанието. Принципно, за мен, най-добрата система в момента е wordpress, но ето, че този ми сайт е на blogger :). Но така го почнах и не ми се сменя... Като гледам развитието на wordpress считам, че тази платформа е Номер 1 за малки и средни сайтове и е за предпочитане. Лесна е за използване, а позволява почти неограничени възможности. А пък догодина или след две, вярвам ще е Номер 1 и за големи и сложни сайтове и ще изпревари drupal (да ме извиняват колегите от Drupal България).
Ще се радвам да видя творението ти, когато си готова, а ако междувременно те интересуват изгодни предложения за домейн или хостинг, пиши ми! ;)

Анонимен каза...

Благодаря отново, Димитър! В крайна сметка окончателно взех решение, че ще се ползва Уордпрес. Някак си се харесваме една друга с платформата :-)))
В началото сме решили да ползваме хост на приятел (ние сме отдавна безработни люде със силно ограничени възможности), но за по-нататък непременно ще ви пиша!
Поздрави, Поля.

Анонимен каза...

Добър ден, ами как мога да сложа такова прозорче:
http://store.picbg.net/pubpic/22/16/83efc2d75dfc2216.png

Unknown каза...

Анонимен от 16 октомври, от запитването ти не става ясно къде искаш да сложиш "прозорчето", само картинката или трябва да има и някакъв текст към нея и т.н. Ако става дума за поставяне на картинка в публикация или страница, в режим "Редакция" си има бутон за добавяне на изображения, а след това просто следваш указанията...

И към всички "анонимковци", моля ви, пишете се с някакво име или псевдоним - най-малкото така е по-лесно да ви отговарям, а и вие ще си намирате по-лесно въпросите.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!