Промяна реда на публикациите чрез предатиране

Един от недостатъците на blogger е невъзможността да променим механизма за реда на показване на публикациите. По подразбиране системата ги подрежда по хронологичен ред, т.е. по схемата "новата измества по-старата". По този начин нашите най-нови публикации се появяват най-отгоре в страницата ни, докато не бъдат изместени от следващата по-нова. Недостатъкът често се оказва проблем, който ни се иска някак да заобиколим. Например в случай, че искаме на страницата ни да се показват една или няколко точно определени публикации.

Решението на проблема за момента е в следния малък трик - датата на публикацията може да бъде ръчно променяна след нейното създаване. По този начин, чрез просто модифициране на датите на публикациите ни, ние можем да ги поставим в желания от нас ред. Вземете за пример моя сайт - napravisisait.com. Когато заредите сайта, вие винаги виждате четири едни и същи заглавия. Техните дати са променени на 31.12.2009, със съответната разлика в часа им на създаване, за да са в желания от мен ред и така, никоя новосъздадена публикация не може да ги измести. Докато не дойде 01.01.2010, разбира се. Ето и как да приложите този трик във вашия blogger сайт.

Отворете вече създадената публикация отново за редакция. В зоната долу вляво на редактора, ще видите връзка "Опции за публикуване". Натиснете я и ще видите нужните ни дата и час вдясно на отворилото се поле. Редактирайте ги, съгласно описания по-горе модел, натиснете бутон "Публикуване" и вижте новата подредба на сайта си. Хитро, нали!

Същия механизъм, в случай че желаете да промените реда на публикациите си, важи и в wordpress. Отворете желаната публикация за редакция. Вдясно на полето за писане е посочена датата на публикуване. Натиснете на връзката под нея - "Редактиране", променете датата или часа на желаните от вас и натиснете "Запис".

Прочетете още: Как да добавя бутон за бързо връщане в началото на страницата

Ако информацията ви е била полезна, моля вижте тук!

Направи си сайт - въпроси и отговори
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!