Платените публикации - "Вие пишете, ние плащаме"

За повечето сърфиращи, печеленето от Интернет се превръща в гонене на вятъра, заради невероятното количество сайтове, предлагащи подобни възможности, но реално не изплащащи обещаното. Затова преди да се впуснете в дадено "приключение", потърсете информация от страничен източник, т.е. такъв, който не ви предлага регистрация, а само информация (за някои програми можете да намерите информация и в моя сайт). Главното в тези предложения се свежда до гледане или разпространяване на реклами. Но тук искам да обърна внимание на една друга и много по-добра (според мен) възможност да печелите средства - писането на платени публикации.

Става дума за сравнително младия сайт bgreporter.com, чийто девиз е "Вие публикувате, ние плащаме". Т.е. вие можете да получите рални пари за ваши материали. Аз самият публикувам там. Регистрирате се, подавате написаното от вас, то се разглежда от редактор и ако бъде одобрено, вашата сметка се захранва с определената от редактора сума. Най-хубавото е, че не сте обвързан нито с тематика, нито със съдържание (за разлика от платените рецензии, например). Можете да публикувате онова, което ви вълнува, независимо дали то е текст, снимка, видео или аудио материал. Дори не е нужно да са авторски неща. Преценката за публикуването им си е на редактора и ако поразгледате из сайта, много бързо ще се ориентирате какво може и какво - не.

Самото заплащане не е особено високо: 1 лв. за снимка, 2-5 лв. за текст, 2-3 лв. за видео... Ако обаче сте постоянни, бихте могли да достигнете минималната за изплащане сума от 50 лв. в рамките на месец-два, което нито една партньорска (affiliate) програма няма да ви осигури (не казвам "предложи"). От тази гледна точка смятам, че усилията точно тук си струват. Да не говорим, че ако имате блог, вие и без това пишете - защо да не получавате пари за написаното! А за онези, които имат някакви амбиции в писателското поприще, bgreporter може да бъде и едно добро начало, нали!

Моля, ако и вие имате информация за други подобни възможности на български, да ги споделите тук.

Ако информацията ви е била полезна, моля подкепете ме!

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

5 коментара:

Анонимен каза...

информацията ви е стара и невярна

Unknown каза...

Анонимен, моля да си по-конкретен, като споделиш новото и вярното, за да актуализирам материала или да напишем нов :)

Анонимен каза...

Първо не платиха натрупаните суми на много от потребителите си. Второ имат нови правила според които не плащат за всяка написана статия и снимка, а само за статията на седмицата и то 10 лв. Така, че това вече е сайт, в който пишеш за удоволствие, а ако те харесат може да изкараш до 40 лв на месец.

Анонимен каза...

Така е, излязоха големи лъжци и измамници.

Анонимен каза...

Абсолютно поддържам последните мнения, според мен са некоректни. Повече от 2 седмици чакам одобрение на две материалчета - ни вест, ни кост. Ни публикувано, ни съм уведомена, аджаба, одобрени ли са или не. И си седят заключени там. Затова по-умно е или да не пишем и да им се доверяваме, или да искаме да ни изтрият от профила чакащото одобрение, за да не седи неизползваемо. Поне така направих аз. Искат актуални неща, а за 2 седмици актуалното стана 3 пъти неактуално.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!