Безплатни съвети и консултации

За бързи съвети и консултации с мен, по въпроси извън платените ми услуги, можете да се възползвате напълно безплатно от формата по-долу! Вече не е нужно да ме търсите в Skype или ICQ, за да разговаряме. От тук имате пряка връзка с мен! Стига да съм на линия.

Внимание!!!
Аз съм на линия само по няколко часа на ден. Когато ме няма, ще виждате съобщение "I'm not logged in.". Но не се отказвайте, опитайте отново по-късно!


Ако желаете да добавите такава чат-форма и във вашия wordpress или blogger сайт, вижте Направете сайта си интерактивен.

Aко пък желаете да обмените мнения, да зададете въпрос, дори да споделите видеоинформация и т.н. не само в личен чат с мен както по-горе, а с всеки пожелал да се включи, то можете да влезете във виртуалната чат-стая най-долу на страницата. Стаята е посветена на уеб дизайна и поддържа хронология, в която можете дори да търсите, т.е. пази историята на проведените разговори и когато зададете въпрос или оставите свое мнение и впоследствие влезете отново в нея, вие ще виждате и своите реплики и тези на евентуално отговорилите. Нещо повече - можете да я вградите и в своя сайт като вземете нейния код (бутон Embed) и така да създадем една виртуална общност за взаимопомощ и обмен на информация. Вярвам, че ще ни бъде полезна.

Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

37 коментара:

Анонимен каза...

Много Готина Опция ! Не всеки човек има Sкype а така всеки ще има Отговор на Своя въпрос

Анонимен каза...

Искрено благодаря за съдействието ,на човекът който е създал тази страница,и най-хубавото че той е онлайн и помага на всеки,който се нуждае от съвети...

Анонимен каза...

Някой може ли да ми каже как се редактира HTML код на сайт съдаден чрез www.co.cc или как да го удостоверя в google

Unknown каза...

До Анонимен: co.cc не предоставят контрол върху кода на сайта, нито достъп до файловата структура на хоста, съответно нито едното от двете неща не са възможни... По-добре вземи собствен хостинг и си инсталирай с автоинсталатора нов сайт :)

Анонимен каза...

Много благодаря на автора на този сайт за помощта и съдействието, което ми оказва като начинаеща в направата на сайт! 10х!

Admin каза...

Страхотен сайт, супер полезен с изчистена и максимално смляна информация, готова за употреба :)

Bid Place каза...

Много полезен сайт, информацията наистина е сбита и синтезирана до максимум. Най-важното е, че е разбираема и много полезна за начинаещите. Поздрававам автора най-скрено за създаването на айта!

Анонимен каза...

Страхотен сайт

Анонимен каза...

Здравейте много ще съм благодарна ако има някой който разбира от сайтове и да може да ми помогне.Моят проблем е че искам да си направя сайт и например да се напише в гугъл дума свързана със сайта и адреса на сайта да е от първите страници,възможно ли е това?

Unknown каза...

Към Анонимен от 3 Май...

Разбира се, че е възможно да създавате страници, които да се позиционират в челните резултати на търсачките. Нужно е: сайтът ви да е структурно оптимизиран за търсещите роботи (структурна оптимизация на сайта) и да пишете съдържанието на страниците си, съгласно изискванията на търсачките (съдържателна оптимизация). Първото можете да си гарантирате, ако създадете сайта си с worpdress, например. За второто или си наемете специалист, или инвестирайте в самообучаването си.

Анонимен каза...

имам малък земеделски магазин и бих желала да го популяризирам по някакъв начин. Прочетох статия та и тя ме запали да си създам собствен сайт,но въпреки че са безплатни аз не разбирам как да го направя.Ако можете да ми помогнете ще съм Ви благодарна. адрес: ztl@abv.bg

Анонимен каза...

Просто ми кажете как мога да направя малък сайт за един ресторант. Не искам нещо сложно като това. Кажете ми някакъв сайт за правене на сайтове просто да напиша само информацията и нищо друго. Имейл stanislavka_1976@abv.bg

Unknown каза...

Станислава, може би alle.bg ще ви е най-лесен, но моят въпрос към вас е: за какво ви е уебсайт, ако никой не попада на него?

Анонимен каза...

Здравейте! Бих искала да си взема ръководството ви за създаване на HTML сайтове. E-mail: neda.stoeva@gmail.com

Unknown каза...

Neda, вече ви писах на посочения от вас адрес, но ще добавя отговора си и тук, за да бъде от полза и на други, които биха се интересували от това да учат HTML езика.

"За съжаление, не мога да ви предложа свое съвременно ръководство за изучаване на HTML език, но мога да ви насоча към няколко страници, където ще намерите полезна, структурирана информация по темата на български, макар и там да не са отразени новостите, въведени с възприемането на новия HTML5. Ако можете да ползвате информация на английски, ще ви препоръчам просто да потърсите с Гугъл html5 lessons или html5 tutorials.

HTML справочник от host.bg

HTML уроци

Има и много други подобни ресурси в Интернет, така че ако тези не ви вършат работа, опитайте с търсене."


Ще допълня, че много полезни и в крак с новите стандарти в уеб строителството са безплатните уроци и презентации на Академия Телерик. Единственият им недостатък е, че са на английски език.

Анонимен каза...

Здравейте,закупих си този модул за импорт:
http://www.opencart.com/index.php?route=extension/extension/info&extension_id=887&filter_search=csv%20import%20pro&sort=e.date_modified&order=DESC
,но така и не можах да го накарам да работи,а изглеждаше толкова обещаващо,ако имате идея как се работи с това чудо пишете на stronga@abv.bg,има едно единствено видео в ю тубето и по него нищо не става само каша,помогнете ,ако можете.

Unknown каза...

Анонимен, за всякакви проблеми в работата с даден закупен от нас софтуер, принципът е да се обърнем към неговия създател. Така че, потърсете контакт с разработчика на вашия, било като оставите питането си в коментарите в страницата на модула, било от формата за контакт в самия сайт на разработчика.

Анонимен каза...

Здравейте, използвам OPENCART за мой сайт, който съм хоствал на собствен съврър, за съжаление под windows..., реших да преместя сайта на външен сървър, но нещо не се справям правен е с версия 1.4.9.3 има ли някаква особеност... e-mail:perfectplus@mail.bg

Unknown каза...

Анонимен, особеност има и тя е в конфигурационните файлове, където са указани пътищата до съответните папки и ресурси на системата, които следва да бъдат променени по съответния за новата среда начин. Най-лесно ще ви бъде, ако направите чиста инсталация на новия сървър в нова база данни, след което в новосъздадените конфигурационни файлове посочите да се ползва старата ви база от данни - след това сайтът би трябвало да тръгне във вида, в който си го познавате.

radush каза...

.Каква е разликата между блог и сайт,
и знаете ли ,че ако направиш реклама на сайт
получаваш пари

Анонимен каза...

Здравейте, казвам се Йордан и съм начинаещ в програмирането. Опитвам се да намеря начин да направя сайт, който да отваря повече от една страници в себеси и да ги запомня с username и password подобно на Opera или Firefox, тъй като много от моите познати си забравят паролите и сайтовете които посещават. Благодаря на всеки, който може да помогне.

Анонимен каза...

искам да си направя сайт и искам много да ми обясниш как да го направя ако може по skype да ми обясниш :)

Анонимен каза...

здр.имам нужда от помощ за СЕО за сайта ми.

Unknown каза...

Имам няколко въпроса за бъдещият ми сайт. Първия е какъв хостинг да избера, очаквам сайта да се развие, до нещо като по-малък вариант на продавалник, но отново със много страници и потребители, тематиката и съдържанието ще са много различни от тези на продавалник, давам го за пример само за да ви дам представа за обема. Не ми е ясно какво дисково пространство ще ми трябва, какво точно значи месечен трафик, има ли някакви ограничения при броя на страниците и потребителите. Ще съм благодарен ако ми предложите някакъв хостинг който ще ми е достатъчен за това което търся. Другия въпрос е с каква програма за online магазин е най-добре да направя сайта. Благодаря ви предварително за отделеното внимание.

Unknown каза...

Г-н Георгиев,
Броят потребители за един динамичен сайт е ключов фактор при избора на подходящ за него хостинг. Има и други фактори, разбира се, но най-общо погледнато, ако един сайт има до 1500-2000 посещения дневно, един споделен хостинг план би могъл и да го издържи, но при повече ще е най-добре сайтът да се разположи на собствен (нает) сървър. По отношение избора на платформа за е-магазин са важни и други фактори, а самата платформа пък може да поставя специфични изисквания и към хостинг средата. Затова бих могъл да ви препоръчам подходяща платформа и надеждна хостинг компания едва след по-детайлно запознаване с параметрите на вашия проект.

Анонимен каза...

Здравейте, Blogger има ли възможност за под-страници, защото обърнах цялата платформа и не можах да намеря. Само могат да се правят единични страници.
Благодаря.

Unknown каза...

Анонимен, такава възможност в класическия смисъл няма, затова пък с ръчно създадени менюта можем да си създадем каквато йерархична структура ни трябва - страници, подстраници, категории и пр.

Анонимен каза...

Предполагам "списък с връзки" в отделни протурки или...

Анонимен каза...

Здравейте, искам да си направя е-магазин. До сега не съм се занимавала в сферата на интернет търговията. Четох доста за опен карт, съмър карт, лърдпрес, и др. платформи и за сега обмислям варианта опен карт. Въпросите са ми : С опен карт сама ще мога ли да си направя сайт или ми трябва човек ,който да ми го създаде?
Имали някоя друга платформа ,която е подходяща за е-магазин с до 2000 продукта ?
Искам да избера най- перспективния вариант, който да може да се ъпгрейтва и да мога аз да си го поддържам.

Unknown каза...

Здравейте, Анонимен, правилно сте се насочили към Opencart, а другата алтернатива е Prestashop или Tomatocart. С оглед на възможностите за лесно администриране и обогатяване на магазина с нови функционалности, Opencart има сериозно предимство, а с оглед готовите вградени модули и функционалности, Prestashop и Tomatocart водят. Все пак, моите предпочитания са на страната на opencart, а и можете да получите безплатно съдействие с офертата ми на opencart.bg. ;)

Katya каза...

Здравейте, имам проблем с блога си в Blogger.. Проблема е, че самия блог го има онлайн, вижда се, но не мога да го управлявам, т.е. липсва в профила ми в Blgger. Как мога да възстановя достъпа си до управлението му. Става въпрос за този сайт - http://kuz-blogbotany.blogspot.com/.
Когато отида в Табло за управление сайта не съществува в профила ми. Благодаря

Unknown каза...

Здравейте, Катя,
Вероятно е да сте създали този блог с друг ваш профил в Гугъл. Принципно, за достъп до блоговете, които управлявате, трябва да влезете на blogger.com. Но ако там този блог липсва, то значи е създаден с друг профил.

Анонимен каза...

Привет от Диана. Поздравления за чудесния ви сайт и помощта, която оказвате на хората. Ще си правя сайт, който трябва да отговаря на специфични условия. Въпросът е каква платформа да избера, като после ще управлявам аз сайта.
В общи линии сайтът ми трябва да:
1. Може да се регистрират две групи посетители с парола и профил.
2. Първата група да попълва подробен въпросник, който после да излиза като СВ пред 2-та група, но без видими контакти.
3. Да може да се внедрят бутони за СМС плащания, също и ePay.bg
4. След плащане от втората група, те ще получава контакти на първата група
5. Да се лепят афилиейт линкове и кодове
6. Да има подробна търсачка др. като Държава, град, възраст и др.
7. Да побира неограничен брой снимки и др.
8. Да има модерна визия, макс. оптимизация и мин. бъгове
9. Админ. панел да се управлява от мен
10. Ще бъде на платен домейн и хостинг

Каква платформа ми препоръчвате ? Уърдпрес ще стане ли ?

Благодаря предварително и поздрави !
Диана


Unknown каза...

Привет, Диана, за съжаление само с наличните в която и да е готова платформа функционалности, исканото от вас не може да се реализира. Ще е нужна и програмна работа, за което вече ви писах в писмото си по-рано.

Анонимен каза...

Здравейте бих искала да си направя РЕКЛАМЕН сайт ,а не МАГАЗИН като използвам безплатна платформа, домейн(bg или com) и хост с цел качване на клипове,снимки,описания,карта до местоположението и контакти на 2 езика bg i eng.Също така целя да ми се зарежда в google

Анонимен каза...

Имам въпрос
Направих си сайт в ms publisher 2007 и след като вече го записах като хтмл. дали може за да съм по сигурна,че всичко е наред да го попитам и поставя в нотпад++ та след това дали хипер нещата и картинките ще са наред или ...

Unknown каза...

Добър ден. Извинявам се ако въпроса ми не е за вас. Направих си блог(за първи път ми е " в wordpress. Направих и менюта. Не мога да разбера обаче как да публикувам пост в съответното меню. Искам поста да се появява и на главната страница и в съответното меню. Ще съм много благодарна ако можете да ми помогнете.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!