Как да сложа видео в blogspot.com сайт

Да сложиш видео в публикацията/сайта си, заедно с добавянето на музика или флаш-анимации, е един от най-популярните начини да направиш сайта по-интересен, по-функционален, по-интерактивен.

Самото добавяне на видеофайл в сайт в блогър (как да вмъкнете видео в wordpress блог, вижте тук) е изключително улеснено. В зависимост от това дали видеофайлът е на вашия компютър или на някой сайт в Интернет, начините са следните:

Вмъкване на видеофайл от компютъра

Трябва да отворите публикацията, в която искате да вмъкнете своето видео, в режим редакция. В лентата с инструменти се намира бутон Добавяне на видеофайл. Натискайки иконката с видеолента на нея, ще ви се отвори диалогов прозорец, в който следва да изберете/посочите файла (Разлистване), да напишете заглавие, което посетителите ви да виждат и като потвърдите с отметка приемането на условията на blogger, да натиснете бутона "Качване на видеофайла". Самият видеофайл може да бъде във всеки от форматите AVI, MPEG, QuickTime, Real и Windows Media и с максимален размер до 100 МБ. В зависимост от неговата големина и скоростта на вашия Интернет, след няколко минути желаният видеофайл ще се появи във вашата публикация, след което и ще можете да я публикувате в блога си.

Вмъкване на видеофайл отYouTube

При този сценарий, поставянето на видеофайла е даже още по-лесно, тъй като от вас се иска само да копирате и поставите в публикацията си приготвения за тези нужди код от страницата със съответния видеофайл в YouTube. Къде се намира този код? Намира се вдясно на екрана, там където пише "Embed" (виж осветеният в жълто ред на картинката). Копирайте го, превключете публикацията/притурката си в режим Редактиране на HTML кода и го поставете на желаното от вас място в нея. Желаното от вас видео е вече в сайта ви.

За още по-детайлно визуализиране на всичко описано дотук, можете да видите видеоурока в секция Видео уроци за начинаещи.

Ако информацията ви е била полезна, подкрепете ме!

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!