Как да вмъкна флаш-анимация в сайта си

Създаването на интересен като съдържание и визия сайт, винаги се свързва и с присъствието в него на анимирани обекти, били те видеофайлове, анимирани банери или обикновен движещ се текст. Такива обекти са и флаш-анимациите, които се отличават както с големите си възможности за съдържащото се в тях, така и с изключителните си интерактивни възможности. Разбира се, някои от вас вече са го установили и дори са се възползвали от готови флаш-притурки за своя сайт, като blogumus, например (въртящите се думички за бързо търсене в сайта ми). Но ако искате да вмъкнете в сайта си ваша флаш-анимация или нечия флаш-реклама? По-долу е отговорът именно на този въпрос.

Какво е нужно за добавяне на флаш-файл в blogger сайт

Решението е наистина лесно и изисква от вас само две неща:
  1. Видим Интернет адрес на желания за вмъкване файл.
  2. Подходящо за размерите на файла място във вашия сайт.
Видим адрес означава файлът да може да бъде отварян през Интернет и ако той няма такъв, ще трябва да го сложите на сървър поддържащ hotlinks, т.е. директни връзки. Мога да ви препоръчам две такива решения: googlepages.com и hit.bg. И двата изискват регистрация, но може би по-лесно ще се справите, ако ползвате първия.

Как да вмъкнем свой флаш-файл в blogger сайт

Методите за вмъкване на флаш в блогър са повече от един, но аз ще се огранича да ви дам само този, който е в духа на "бързо и лесно".

Отворете в режим "Редакция на кода" публикацията или притурката, в която желаете да вмъкнете флаш-анимацията и на желаното място добавете следния код:
<object height="60" width="420">
<param name="movie" value="адреса-на-вашия-файл" />
<embed src="http://адреса-на-вашия-файл" quality="high" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" height="60" width="420"></embed>
</object>
В него ви остава само да промените написаното на местата оцветени в оранжево: адреса на вашия файл, неговата височина и ширина (в пиксели). След като го направите, запазете промените и готово - вашият флаш-файл е вграден в сайта ви.

И за финал, нека ви покажа как да накарате този флаш-обект при щракване с мишката върху него да отваря посочена от вас страница. Трикът е в добавянето на малко код, непосредствено след адреса на флаш-файла, преди затварящите двойни кавички (") и на двете места, където е изписан:
?clickTAG=http://napravisisait.com
Досещате се, че трябва да замените адреса с този, който желаете да се отваря, нали!

Ако информацията ви е била полезна, подкрепете ме!

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

7 коментара:

kraco каза...

Здравейте,имате хубав блог(сайт).И аз опитвам да направя блогове ,но по точно един не мога да направя ако може малко помощ...ето и въпроси : 1. как да поставя и каде тоя код за адсенсе... 2. как го направи това с Бързо търсене, с Публикуване на коментар , гоогле преводача го поставих,но го махнах ,защото неможе става тежка страницата...и други..в смисъл и т.н. , ето моя блог и ако искаш пиши някой съвет :) ==> http://www.kraco-relax.blogspot.com/ , Благодаря предварително..

Unknown каза...

към kraco: 1. виждам, че с кода на Адсенс си се справил; 2. Потърси в сайта ми 'blogumulus'.
Колкото до съвет за твоя блог... трудно мога да нарека създаденото от теб блог - в него няма нищо твое, нито пък полезно за посетителите ти... само реклами... Идеята на блога е да създадеш своя общност, да комуникираш с хора със сходни на твоите интереси... А с този наблъскан само с джаджи и реклами сайт това няма как да стане. Съответно няма да печелиш и от рекламите.

kraco каза...

Здравей xSEOn, БЛАГОДАРЯ ,че си посетил така наречения ми блог е пак има какво да се види,кода на Адсенс не отчита нищо :( ,но няма значение. 2. Няма проблем да посетя 'blogumulus'... добре ,Пак БЛАГОДАРЯ за коментара...

kraco каза...

Здравей xSEOn,Трябваше да правя нов блог без пари за някаква английска компания,но се получава някакъв проблем ,ако може вож и пиши,е напрвих го малко по добре от предишния благодарение на съвети от теб Благодаря педварително.... ===>>> http://kraco-phen375.blogspot.com/

Unknown каза...

@kraco: "някакъв проблем" не ми говори нищо... или бъди по-конкретен, или ще си помисля, че просто искаш да рекламираш сайта си.

kraco каза...

Здравей xSEOn,не не е реклама,на блога но не се отваря цялата страница или блокира в смисъл не може въобще да се отври....може би трябва още пространство с някакъв шаблон нещо подобно,затова ти писах да я погледнеш и пишеш тук ако не е нахално какво още трябва,не знам може би ми е бавен интернета,но не е мисля,че е от това,ако искаш погледниго и дай някакъв съвет дали е от някой скрипт или е малко пространството или някой шаблон да сложа и т.н. За реклама на блога не е защото може и на други места или ShoutMix и т.н. не е реклама просто питам и се извинявам ако нещо нахалствам, Благодаря ти много и Успехи...В твоя сайт наистина може да се науче много ,ок ,Благодаря ти ....

kraco каза...

Здравей xSEOn, забива и не знам как и защо само на моята страница и ето какво пише писах го тук на лис...няма значение...та ето =>internet explorer cannot open the internet site http://kraco-phen375.blogspot.com/. operation aborted , Това е като отваря страницата, но ПОСЛЕ Е това ==>...this window is busy. closing this might cause some problems. do you want to close it anyway? И в момента няма кой да попитам а й аз не съм голям разбирач и те питам...не знам може би е от страницата но какво е ...ок , Благодаря ти ...

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!