Как да поставим анкета в сайта си

Включването на анкети в сайта е важно оръжие от арсенала ви за постигането на по-голяма интерактивност. Те подпомагат посетителите ви да изразят мнение, без да им струва много усилия. От друга страна, анкетите привличат вниманието и "улавят" и насочват посетителите ви към по-голяма активност. С две думи, присъствието на анкети в сайта ви е винаги желателно.

Как да си добавите анкета в сайта

  1. Анкета в wordpress.com
  2. Add poll

    След последното обновяване, wordpress.com вече дава възможност лесно да поставите анкета към всяка една от публикациите си, използвайки в режим създаване/редакция на дадената публикация на специален бутон "Add poll" от функционалната лента.

    За създаване на анкета извън публикация, вижте следващата точка.

  3. Анкета в сайтове в wordpress.org, blogger, myspace и др.

  4. За разлика от wordpress.com, в повечето сайтове можете да добавяте анкети само като притурки (джаджи), т.е. трябва да използвате външна за сайта си функция за създаване на анкети. Едно изключително добро решение е използването на възможностите за създаване и интегриране на анкети и въпросници на Polldaddy.com. За да можете да се възползвате от тях ще трябва да разбирате от английски, тъй като за съжаление още няма поддръжка на български. За сметка на това възможностите са наистина много и позволяват създаването на професионално изглеждащи, разнообразни по вид анкети и въпросници, при това лесни за интегриране във всеки сайт.
Е, пробвайте! За безплатни съвети и помощ по поставянето на анкети в сайта ви, можете да се свържете с мен и в он-лайн чат.

Ако информацията ви е била полезна, подкрепете ме!

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

2 коментара:

Анонимен каза...

eto po to4no http://polldaddy.com/polls

Анонимен каза...

По повод безплатно създаване на анкети виж www.webanketi.com

Много лесен за работа, за по малко от минута е готова анкетата, без регистрация, всичко е на български.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!