Снежен ефект за вашия сайт


Снегът и зимата вече чукат на вратата и много сайтове се премениха, за да ги посрещнат. Едни добавят снежни, коледни и новогодишни картинки, други прибавят и по-сложни ефекти и така създават у посетителите си едно празнично настроение, а всички знаем, че доволният посетител е редовен посетител. Затова може би и вие ще пожелаете да премените своя сайт.

За всички пожелали да имат в сайта си снежен ефект - падащите снежинки, с което да повдигнат настроението на посетителите си, ето и нужната информация за поставянето му.

Най-напред искам да допълня, че ефектът на падащ сняг се дължи на Java скрипт, който генерира снежинки във вид на бели точки, което го прави неподходящ за сайтове с бял фон. За разлика от други подобни скриптове, обаче той е много по-лек за зареждане, което се дължи на това, че всъщност генерираните снежинки не са изображения, а обикновени бели текстови символи (ако фонът на сайта ви е бял, снежният ефект трудно ще се забележи).

Скриптът със снежинки без изображения е на Kurt Grigg и може да се постави както в джаджа, така и в публикация. Разбира се, във втория случай публикацията трябва да бъде отворена, за да се зареди и снежният ефект. А всичко, което ви е нужно, за да започнат да прехвърчат снежинки и на вашия сайт, е следният код:
<script src="http://snow-effect.googlecode.com/files/snow.js" type="text/javascript">
/***********************************************
* Snow Effect without images-by Kurt Grigg at http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/javascript
* Script featured & available at Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/
* Please keep this notice intact
***********************************************/
</script>
<a href="http://www.napravisisait.com/2009/01/snowing-effect-script.html">Снежинки за твоя сайт</а>
Е, желая ви весело настроение! А сега, слагайте Снежко и в своя сайт!!!

Вижте още: Два леки скрипта за снежинки за всеки сайт

Ако информацията ви е била полезна, подкрепете ме!

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

18 коментара:

Мая каза...

Тези снежинки само за заглавието ли са направени, защото при мен само там ги има?

Unknown каза...

Мая, за да получиш пълноценен отговор, е добре да дадеш адреса на сайта си :) - така бихме могли да диагностицираме проблема ти най-бързо. Надявам се само да не си с блог с бял фон, в който само заглавието има друг (понеже снежинките са бели и на бял фон не се виждат, не че ги няма...)

xabiba каза...

Ok , сложихме ги , но защо "валят" водоравно , а не отвесно ? И са .. много бързи

Черпак с мерак каза...

Аз пък не мога да ги сложа най отгоре, а само под заглавието на блога ми,а ми се щеше да валят не от средата на страницата.

Unknown каза...

xabiba, вероятно ползвате и друг джава скрипт в сайта си и се омесват нещата :)

zi4e, без значение е къде физически ще сложиш скрипта, снежинките трябва да се появяват от горе и на цялата страница. Но щом при теб не е така, или става дума за конфликт с друг скрипт в сайта ти или за специални стилови настройки на секцията, в която не се виждат.

Черпак с мерак каза...

http://zi4e57.blogspot.com/
xSEOn Ето блога ми, явно нещо има но не разбирам какво е...
Но все пак благодаря за отговора.:)

Unknown каза...

Да, zi4e, проблемът е в шаблона, който използваш. Пробвай този вариант: отиди на Дизайн->Редакция на HTML кода, намери къде е оператора <body> и сложи скрипта веднага след него. :)

Unknown каза...

Ъмм малко съм нова в тия неща защото си направих форум само преди два месеца.Може и въпроса ми да ви се стори глупав,но къде да отида,за да сложа скрипта?

Unknown каза...

svetlana_9797, скриптът се поставя в кода на някой от файловете header, footer или index, които твоят форум използва при генериране на страниците си. Ще ти е нужен FTP или файлов достъп до файловете на платформата, която ползваш. Къде си си направила форума, на собствен хостинг ли е той или го ползваш наготово някъде?

зайче каза...

Много полезно, благодаря :)

Евгени Йорданов каза...

А за хората, които използват цялостни решения като Wordpress, можете да проследите как се ползва плъгин за тази цел тук

Иван каза...

А, има ли вариант тези снежинки да се правят CSS, а не с джава, така че наистина да не товарят сайта? Понеже имам блог с много видео от youtube и то така или иначе трудно се отваря, докато се заредят видеата, та ако сложа и джава сигурно наистина много зле ще стане.

Unknown каза...

Евгени, благодаря за полезното допълнение!

Иване, за съжаление в тази посока джавата е единственото решение. Но вероятно е възможно да се намали времето за зареждане на страниците ти по принцип с някакво оптимизиране. На каква платформа е базиран сайта ти?

kras79 каза...

много засича сайта с js

Анонимен каза...

Neshto nestava eto i saita mi mushroomsbg.alle.bg

Todorice каза...

Снежинките са чудесни Благодаря ви многа желаяви здраве и световно развитие чудесни сте
Искам да попитам иматели някакви други ефекти за сайт да се сложат имам сайт но засега имам за ефект само вашите снижинки които са чудесни а ми се иска да сложа плеар които да пее при влизане в сайтами и даси сложа мой песнички в плеара но само с Flash Player мога да слушам онлайн радио а за плеари слушам с Winmp 5 ,, Media player
помогнетими дайтеми някакви кодове за плеар и сам даси избера песните които да пее и ми обяснете как се зареждат песните а това е сайта ми musicdjice.ovo.bg
аз също ви подкрепям защото хора като вас съм сагласен да подкрепям защото помагате много благодаря ви

Unknown каза...

Todorice, благодаря за пожеланията, а за музикалния плеър в сайта ти, ти препоръчвам да се свържеш с администратора на ovo.bg за помощ. В "Направи си сайт!" засега публикувам информация за скриптове, които могат да се ползват само в Wordpress и Blogger сайтове. Но май интересът към темата "скриптове" ще ме накара да открия една специална секция, скриптовете в която ще могат да се ползват във всеки сайт, който поддържа добавянето на собствен Javascript и HTML код. Но да видим кога... :)

Цветана Спасова каза...

Със снежинките позакъснях и няма за кога да ги "пускам" да валят в блога ми, но наближава 14 февруари и 8 март - помислете за сърчица и цветя евентуално :)

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!