Най-доброто решение за е-магазин - SummerCart

Интернет анализаторите казват, че електронната търговия (e-commerce) ще заема все по-голям дял от стокооборота в световен мащаб, като посочват, че до 2006 чрез Интернет са извършени финансови операции за над 70 милиарда долара и прогнозират, че през следващите пет години те ще бъдат в пъти повече - 2,7 трилиона долара. Конкретно за България се смята, че е-търговията у нас е едва в началото на своето развитие и тепърва се очаква сериозен ръст по отношение появата на т. нар. е-магазини (електронни магазини; e-shops)...

Да, няма как да не се съглася с тия анализатори: все повече фирми и частни лица стартират собствен е-бизнес и, в частност, започват да управляват собствен е-магазин. Това, което анализаторите не казват обаче, е как да се сдобием (да си направим) с качествен е-магазин и колко ще ни струва това! Е, аз имам тази информация, както и опит, който искам да споделя с вас, за да можете и сами да прецените дали вашият е-магазин е/ще е/да е такъв.

Кой е-магазин е "качествен" и как да изберем такъв

Както знаете, е-магазинът е една програма. Програма, позволяваща на нейния собственик да продава продуктите си чрез Интернет, без да се среща физически с клиентите си. И като всяка програма и тази си има характеристики. И като всички характеристики и тези говорят нещо само на онези, които имат познания в съответната област. И тъй като областта е съвсем нова, при това дълбока и пълна с непознати термини и принципи, желаещите да имат собствен е-магазин, както и повечето от вече имащите, не достигат до сравняване между различните възможни решения. Най-често те започват да ползват онова е-решение, за което им е казано, че е е-магазин.

Но както и за физическите магазини, така и за е-магазините най-важното е да имат посетители, стоките да се намират лесно, клиентите да се обслужват бързо и пр. И ако искахте физически магазин, вие щяхте да го проверите по тези и още много други критерии, преди да решите да го имате, нали! Защото така щяхте да сте сигурен, че магазинът ви е качествен. Разумно е да използвате същия подход и при сдобиването ви с е-магазин.

Възможни решения за е-магазин

Вие вече сте разбрали, че вариантите пред вас са или да поръчате на някой да ви изработи този електронен магазин, или да изберете готова платформа (програма) за такъв. В същото време вие искате възможно най-добър продукт на възможно най-ниска цена (или дори безплатно), който да ви позволи да стартирате е-магазина си възможно най-бързо...

Нека веднага ви кажа какъв избор имате, в зависимост от вашите нужди по отношение контрол и възможности:
  • е-магазин, изработен по поръчка - шансът да получите качествен е-магазин е... малък и е в пряка зависимост от опита, коректността и т.н. на изработващия го; за сметка на това рискувате да платите сума над 2000 лв. и да се обвържете с дългосрочен договор за поддръжка, също за немалка сума;
  • готова платформа за е-магазин (OsCommerce, OpenCart и т.н.) - шансът да стъпите на професионално изработен е-магазин е... 80% и зависи от възможността ви да отделите малко време за проучване в Интернет; разходите ви за този магазин биха могли да са дори нулеви, защото има платени и безплатни платформи за е-магазини и ако поне малко разбирате от управление на съдържание, можете да не плащате и за специализирана поддръжка;
  • участие в общественодостъпна платформа за он-лайн търговия (аукциони, специализирани е-магазини и т.н. като ebay.com, alibaba.com и много други) - шансът да работите с професионален продукт е 90%; разходите ви са комисионите, които дължите в случай на продажба...
Повечето хора са с предварителната нагласа, че вторият вариант не може да е толкова добър, колкото първия, нали! А за третия е ясно, че е доста специфичен... Е, вие само установете от какво всъщност имате нужда. И ако то е някой от първите два варианта, т.е. собствен е-магазин, по-долу ви препоръчам решение, което ги съчетава по възможно най-добрия за вас начин.

Платформа за е-търговия SummerCart (СамърКарт)

Самъркарт е първата и, доколкото ми е известно единствената, разработена от българска компания ("Мирчев Идеи" ООД) платформа за управление на е-магазин. Тя е разработена както с поглед върху спецификите на българските условия за е-търговия (анонимна поръчка, доставка с наложен платеж...), така и на световните стандарти в областта. Притежава структура, която позволява на сайта да постигне челни позиции при търсения в Интернет, заради заложените възможности за цялостна оптимизация за търсачки на съдържанието в него... Но всъщност тук не искам да описвам възможностите ви със SummerCart. Всеки може да ви зарине с характеристики, а важното за вас е друго: SummerCart е решението, с което вие ще имате най-добрият продукт на най-ниската цена и дори с безплатна поддръжка.

От една страна SummerCart е готов продукт. От друга той е разработен от най-добрите и с опит в бранша специалисти, което го поставя дори по-високо от специално разработен продукт. От трета, вие разполагате и с възможност за неговата персонализация не само по отношение на функции, но и на структура и дизайн, с което всъщност тази платформа вече става много повече от всяко едно от възможните решения по-горе, взети по отделно.

И колко струва този е-магазин SummerCart? А неговата поддръжка?

Цената на SummerCart е 440.00 лв (без ДДС). Поддръжката (това са и всички подобрения, осъвременявания на платформата) е безплатна за първите три месеца (докато овладеете управлението на магазина), а има опция да остане безплатна и за една година, без да сте обвързани да я ползвате.

Колко време отнема пускането на е-магазина на Самъркарт?

Ако днес си поръчате е-магазин на Самъркарт, то до 48 часа той вече ще е на линия и вие ще можете реално да продавате.

Ето, когато говорим за е-магазини, Самъркарт ви дава едновременно възможността да работите професионално и лесно и в същото време с най-доброто на най-ниска цена. В това съм убеден от личен опит и не случайно заставам с името си именно зад този продукт. Убедете се сами и вие, като влезете в работеща демо-версия на платформата:



А за мен, освен удоволствието да препоръчвам на всички е-предприемачи нещо толкова добре направено, остава и възможността да ме потърсите, както за да си закупите платформата SummerCart (инсталацията и настройката ще ви извърша безплатно), така и за специфични задачи по отношение нейното персонализиране, ре-дизайн и др. Всъщност, вие можете да закупите платформата директно и от самите Мирчев Идеас (на същата цена), само им кажете, че сте научили за нея от "Направи си сайт!".

Всъщност, ще ви направя едно невероятно предложение: поръчайте SummerCart при мен и ще получите освен безплатна инсталация, 3 месечна безплатна поддръжка, още и:
  • безплатно един .com, .net, .org, .biz, .info или .eu домейн заедно с
  • безплатен НЕОГРАНИЧЕН хостинг за една година и
  • рекламни кредити да рекламирате бизнеса си в мрежите на Фейсбук и Гугъл на стойност 125 щатски долара!
Допада ли ви моето предложение? Тогава побързайте, заявете своя е-магазин Самъркарт още сега. Количествата са неограничени, но все пак не се бавете - другите вече продават! :)


От излизането си в края на 2008 година досега със SummerCart вече работят близо 1000 е-магазина. Смятам, че този факт е показателен и за качествата на платформата.

Последно закупили СамърКарт чрез мен: www.bilkprom.eu, www.outlet-drehi.com, quickly-shopping.com, sim.bg, magazin365.com, moby.bg.

Вижте още за най-новата версия на SummerCart.


Ако ви се струва добра идея вашата дейност, продукт или услуга също да бъде сред препоръчаните лично от мен на посещаващите сайта ми (секция "Препоръките ми за...") или ако намирате за интересна възможността да се обърнете към посетителите на "Направи си сайт!" чрез своя публикация (секция "Бизнес предложения"), или ви интересува как да рекламирате по-ефективно в Интернет, вижте моите предложения към вас.
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

6 коментара:

Veselin Todorov каза...

полезно

Опънати тавани каза...

Определено цялостната концепция ми допада :)Не се и учудвам, колко много магазини го ползват. Цената е сравнително добра, при положения, че ще се получават и бъдещи обновления :)

Zamunda каза...

Здравейте,
И аз се интересувам от система за онлайн магазини. Искам да попитам какво Ви е мнението за RexCart?

Unknown каза...

Zamunda, RexCart е брандирана от българска компания версия на популярната платформа с отворен код OpenCart. И не е единствената. Според мен, най-доброто предложение обаче, е на OpenCart.bg, които ви осигуряват последната версия на платформата и то неорязана от функционалности (за разлика от брандираните версии). При закупуването на хостинг за магазина (54 долара за година) ви дават неограничен хостинг план, безплатен домейн и още $150 за реклама в мрежите на Гугъл, Яху и Фейсбук. Как ви се струва това?

Petrov каза...

Онлайн търговията става все по-популярна тема. Аз самият обмислям сериозно да започна дейност в тази сфера, но още не съм се решил да използвам платена услуга. Статията е полезна и ще проуча SummerCart по-подробно! :)

Руси Русев каза...

Благодаря на собственика на този сайт, от където научих много полезни неща и сайта остава в категорията "Следени" от мен. Аз, като собственик на онлайн магазин Съмър карт при нужда от поддръжка вече ще потърся решението на проблема си първотук. Материята е полезна и достъпно предоставена.
Обаче! По въпроса за достойнствата на Съмър карт няма да коментирам, но ако Ви са наложи да ползвате поддръжката, бъдете сигурни, че Ви очаква късане на нервите-неспазване на договорени срокове и абсолютна безотговорност от едни млади момчета, които често се сменят.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!