Как лесно да добавим картинки, връзки или форматираме текст в притурка в УърдПрес

За начинаещите в създаването на Интернет страници, трудностите по поставяне на желаното съдържание на желаното място в сайта и с желания за него външен вид, могат да са твърде големи, независимо дали са базирали сайта си на някоя платформа като wordpress или blogger, или ползват някаква програма за HTML сайтове.

По-долу ще опиша един по-кратък и лесен начин, по-скоро трик, тъкмо за имащите сайт в WordPress, да поставят картинка с текст и връзка в страничната колона на сайта си. Споделям този трик, защото текстовите притурки (джаджи) в УърдПрес наистина нямат редактор, който да позволи подобно добавяне на изображения, връзки или дори да форматираме текста в тях и без специализирани познания по HTML постигането на подобно нещо, е невъзможно. Още повече, че по аналогичен начин, описаният по-долу трик може да се използва за добавяне на картинки или форматиран текст в притурки и при други платформи за публикуване на съдържание.

Добавяне на картинка, текст и връзка в притурка на WordPress - стъпка по стъпка

  1. Влезте в админ панела и идете на Публикации -> Нова.
  2. Щракнете на иконката за добавяне на изображение в лентата с инструменти.
  3. Изберете от компютъра си картинка (тя не трябва да е по-широка от ширината на вашите странични колони) и я добавете в сайта.
  4. След като се появи в публикацията, напишете под нея желания от вас текст.
  5. Маркирайте целия блок (може и само единия елемент - картинка или текст, според това, кое искате да се превърне във връзка) и щракнете на иконката за създаване на хипервръзка.
  6. Въведете адреса и заглавието на връзката, като посочите тя да се отваря в нов прозорец и запазете.
  7. Превключете публикацията в режим HTML.
  8. Съдържанието на публикацията ще се покаже във вид на HTML код. Копирайте всичко и го поставете в текстова притурка в желаната от вас странична колона и запазете притурката. Готово!
  9. Идете в Публикации и изтрийте черновата на създадената публикация.
Този трик описва добавянето в текстова джаджа на изображение, текст и хипервръзка. Но сами се досещате, че може да се използва и за почти всичко останало, което можете да добавяте в публикациите си. Принципът е един и същ - копираме кода на създаденото там съдържание и го поставяме в притурката.

Вярвам, че с този трик добавянето на картинка, форматиран текст или връзка в притурка на вашия сайт, вече ще ви е достатъчно лесно. А ако все пак имате въпроси - питайте!

Надявам се този трик да ви бъде полезен и ще се радвам, ако решите да ме подкрепите и/или препоръчате статията ми на свои познати.

Вижте още въпроси и трикове в "Направи си сайт!"
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

2 коментара:

Анонимен каза...

Много полезна статия, особено за аматьори като мен!Толкова съм Ви благодарна!Едно препоръчване и споделяне в социалните мрежи е най-малкото, с което мога да Ви благодаря! Желая Ви успех!

Unknown каза...

"Копирайте всичко и го поставете в текстова притурка в желаната от вас странична колона и запазете притурката." Къде е тази притурка?

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!