Как да добавя модул за коментари в сайта си бързо и лесно

Възможността за коментиране, т.е. това посетителите в даден сайт да могат да оставят свое мнение по прочетения от тях материал и дори да отговорят на нечий друг коментар към него, може да бъде желана или не. За бизнес сайтовете например, много по-вероятно е такава функция да не е нужна, докато в основата на всеки един блог или форум тя има витално значение. Затова много често даден сайт се създава структурно и с оглед на нуждата от коментари. Т.е. изборът дали да е статичен или динамичен, може да зависи тъкмо от тази нужда. И ако, да кажем, вашият сайт е статичен или е динамичен, но просто в него липсва възможност за оставяне на коментари, дали можете да си добавите такава функция сами? А дали можете да си добавите функция за коментиране само за някои или за всички ваши страници?

Отговорът на тези въпроси е "да". Вие можете лесно да добавите функция за коментиране във всеки свой сайт, в желана от вас негова страница, без да е нужно да разбирате от HTML код, програмиране и пр. Всичко, което ви е нужно е разработеният и лесен за вграждане модул за коментари JS-Kit Echo.

Модулът за коментари е базиран на джава скрипт и вграждането му в даден сайт се свежда до поставянето на желаното място в него на един единствен ред от код:
<script src="http://js-kit.com/comments.js"></script>

Когато го поставите в сайта си, ще видите това:



Лесно, нали! А сега изпробвайте и вижте сами какво всъщност може този модул.

Това, което трябва да се подчертае е, че модулът е независим и самостоятелен за всяка страница, в която е поставен. Т.е. ако искате модул за коментари, който да позволява посетителите в отделните ви страници да коментират само на едно място, то или трябва да го поставите в странична лента (но тогава той не се ли превръща в обикновена чат-кутия!) или да използвате притурката за коментари в сайта от социалните приставки на Google Friend Connect.

Иначе, по-важните негови възможности в синтезиран вид са следните:
  • Административен панел за настройка на модула за коментари от самите вас
  • Модулът за коментари позволява подчинени коментари (threaded comments)
  • Позволява влизането с профил (най-популярните социални мрежи са обхванати)
  • Позволява споделяне на коментара в основните социални мрежи
  • Можете да добавяте изображение, видео или емотикони в коментара си
  • Коментарите се появяват в реално време
  • ... виж всички функционалности в официалния сайт на модула
JS-Kit е модул за коментари, с който можете лесно да превърнете всеки сайт в още по-интересно място за вашите посетители. Така че, потрябва ли ви подобна функционалност, просто се сетете за него.

Вижте още:
Как да направя сайта си интерактивен

Надявам се статията ми да ви е полезна и да ме подкрепите!

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

4 коментара:

Красимир каза...

Да, вариантът на js-kit е добър, сложих си ги преди време на сайта, но вече не ми работи - пише, че ми е изтекъл безплатния период. За да продължа ми искат минимум 10$/месец. Всички досегашни коментари от сайта ми са недостъпни. Имате ли безплатно решение на моя проблем?

Unknown каза...

Ха, виж, това в сайта им не го пишат! Аз самият виждам, че скриптът и в моята статия вече е спрял да работи. Съответно, обръщам се към всички новочетящи тази публикация: js-kit НЕ е безплатно работещо решение! Не ви го препоръчвам! По-добре се ориентирайте към meebo или най-добре - google friend connect.

Анонимен каза...

Здравей, можеш ли да ми обясниш как да направя страницата ми със коментари да се разширява след всеки коментар, защото тя си стои със една и съща дължина.Страницата е html.

Unknown каза...

Здравей, Анонимен! Ще ми е нужен поглед върху начина, по който тази функционалност е направена в сайта ти и вероятно би било възможно, но подобна работа ще попадне в сферата на платените ми услуги.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!