Защо притурките на Google Friend Connect в сайта ми не показват нищо?


От известно време притурките на Google Friend Connect, станали важна част от "Направи си сайт!"  не функционираха - на тяхно място стояха само празни полета. Знаейки, че те са базирани на джава скрипт допуснах, че при някоя от модификациите по шаблона на сайта си съм използвал друг джава скрипт, който е в конфликт с тях и дълго време не потърсих точната причина и съответното решение. Е, днес имах време да се заема с проблема и установих, че той не бил само мой. Оказа се, че притурките на Google Friend Connect се държат така на милиони сайтове в цял свят. И ако и вие във вашия сайт ползвате така популярният prototype скрипт, то значи и вие сте сред засегнатите.

Тъй като лично аз не бих искал да лиша сайта си от възможностите на нито един от двата скрипта, а да чакам докато авторите на prototype пуснат нова версия на скрипта не ме устройва, се огледах из форуми, помощни групи и т.н. за решение. И го намерих в официален отговор на Bob Aman - служител в Гугъл. Решението се свежда до добавянето на малко код, непосредствено преди някоя от притурките на Friend Connect (еднократно), които сме поставили в сайта си. А ето и самия код, отстраняващ пропуска в Prototype - скриптът, причиняващ проблема с притурките на Friend Connect:
<script>
window.JSON = {
parse: function(st){
return st.evalJSON();
},
stringify: function(obj){
return Object.toJSON(obj);
}
};
</script>
След този код вече е реда и на кода на съответна притурка на Friend Connect, която желаете да интегрирате в сайта си. Те започват с код от вида:
<!-- Include the Google Friend Connect javascript library. --> <script src="http://www.google.com/friendconnect/script/friendconnect.js" type="text/javascript">
</script>...
Е, възползвайте се и вие!

Ако информацията ви е била полезна, можете да ме подкрепите или да препоръчате този материал (бутона по-долу).

Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

1 коментара:

Пенко Пенев каза...

Ооо страхотно работи този фикс. Благодаря ти за информацията.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!