Безплатни теми (шаблони) за сайтове

Ето, че ми остана малко време да обърна внимание и на тази, толкова важна част от въпроса "Как да си направя сайт" - темите за сайтове (шаблони, темплейти).

Повечето собственици на сайтове биха искали сайтовете им да са уникални, не само като съдържание, но и като визия. И за разлика от онези, предпочели да си направят сайт чрез средства като Dreamwaver, Frontpage и пр., където веднъж създаден, сайтът може да се променя като дизайн и структура изключително трудно, потребителите на безплатните блог-платформи wordpress и blogger, както и на динамичните страници в Ucoz, имат огромно предимство в тази посока. Те могат да персонализират визията на своя сайт, избирайки между огромно количество безплатни теми, като в зависимост от това коя платформа ползват, дори могат да ги модифицират по свой вкус. А всичко това е и лесно за прилагане и най-често се свежда до няколко натискания с мишката.
В wordpress.com и blogspot.com темите (шаблони, темплейти), с които потребителите разполагат, за да придадат на своя сайт желания дух, са поставени в списък и единственото, което се иска от потребителя, е да си избере някоя от предложените теми и да я приложи за своя сайт. В wordpress.com това става от меню Дизайн, където са показани наличните теми и при избор на някоя от тях, същата се визуализира в нов прозорец, а потребителя може да използва бутоните в горната му част, за да откаже (вляво) или приложи (вдясно) темата за сайта си. За blogspot.com избора на тема става от меню Оформление -> Избор на нов шаблон, където потребителят е нужно само да посочи желаната тема и да натисне бутон "Запазване на шаблона".

За ползващите wordpress.org на собствен домейн възможностите за избор на теми са неограничени. От тях се иска, след като са намерили в нет-а желаните за ползване шаблони, да ги поставят в съответната папка на сървъра, след което те се появяват в споменатите вече списъци за избор на теми. Допълнително предимство е и това, че шаблоните могат да бъдат модифицирани като дизайн и структура от потребителите също без ограничения, което им предоставя възможността да си създадат един наистина уникален сайт достатъчно лесно и напълно безплатно.

Подобно е положението и в blogger, където можете не само да модифицирате използвания от вас шаблон, но и да замените шаблона си изцяло с друг, неналичен в готовите за тази цел в контролния панел на платформата.

В Ukoz (ovo.bg) темите на разположение са над 150 и са с много добър дизайн. За да смените тема, влезте в Control panel -> Common settings. Вдясно ще видите поле с номера на вашия шаблон и връзка за смяната му с друг. Когато натиснете връзката, ще ви се отвори нов прозорец с всички налични теми. Щракнете с мишката върху избраната от вас, след което най-долу в страницата, натиснете бутон "Save". С това смяната е завършена.

Безплатни теми на wordpress.org
Безплатни теми на blogger

Още безплатни теми за wordpress и blogger:
jump2top.com, 30+ впечатляващи безплатни шаблони за Blogger, arcsin.se, 101 теми за blogger, 80+ шаблона за блогър, шаблони за wordpress

Ако информацията ми за безплатните шаблони за сайтове ви е била полезна, моля вижте тук!

WPZOOM - Premium WordPress ThemesТрябва да отбележа, че ако не намирате подходящ безплатен шаблон за желаното от вас за визия на вашия сайт, то бихте могли да разгледате и платените професионални теми в сайтове като Themeforest или WPzoom (специализиран за Уърдпрес теми).



Направи си сайт - въпроси и отговори
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

7 коментара:

Анонимен каза...

Много полезна информация.Продължавайте все така!

Анонимен каза...

Наистина много полезно!!!

Pachulos каза...

и аз съм поредният доволен БРАВО :)

diandra каза...

А как да си сложа брояч на посетителите или такива, които разглеждат в момента?

Unknown каза...

Към diandra: погледни "Мога ли да следя кой е в сайта ми"

diandra каза...

Благодаря ви, май се получи! Бихте ли погледнали дали е така?Не разбирам много от компютри :)
"Блогът на diandra"

Анонимен каза...

Интересно е .Доста е интересно!

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!