Мога ли да следя кой е в сайта ми... (изменения)

От няколко дни Who's Among Us е с нова визия и да си призная, направо съм им фен. По-хубава и функционална статистика за сайт и все така безплатна - как да не ти хареса!

Първото, което ме изненадва приятно, е синтезирането на информацията в една основна страница (Dashboard), с което вече се показва интегрирано това колко посетители има в сайта, на кои страници в него са, както и колко точно на брой са те в тези страници и от коя точка на света са.

Второто - разширени са възможностите да погледнеш по-детайлно всеки един от тези елементи на статистиката. Посетители (Readers) показва алтернативно (при избор на бутони Group или Recent) колко на брой посетители в коя страница са или преди колко време коя страница е заредил и от къде е посетителят й. Карта (Map) позволява няколко режима на визуализация на местата от света, от които са влезли посетителите, намиращи се в сайта. История (History) предлага графична статистика на посещенията в сайта към даден момент в два режима - с линии и стълбове.

И трето (съвсем ново) - можеш да си настроиш времевата зона.

Към всичко това трябва да добавя, че статистиката е достъпна и чрез плъгин (за ползващите Mozilla Firefox), който показва в долния десен ъгъл на браузъра броя на посетителите на сайта в момента, позволявайки ви да сте информирани и без да отваряте сайта. Индикаторът е активен, което означава, че ако кликнете върху него, ще ви отвори и самата статистика.

Само един недостатък - дали защото новата визия е флаш-базирана, дали сървърът нещо се претоварва (все пак обслужват към 350 000 сайта), но понякога Who's Among Us не успява да се зареди или в по-добрия случай се зарежда, но след бая чакане.

Ако информацията ви е била полезна, моля вижте тук!

Направи си сайт - въпроси и отговори
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!