Можем ли да печелим с Google AdSense

Един от най-лесните начини, дори може би най-лесният, за печелене на пари от собствен сайт, е чрез Google AdSense (Гугъл Адсенс) - рекламната мрежа номер едно в света в момента. Съчетавайки едновременно богатство на възможности за интегриране на рекламно съдържание, работещи схеми на плащане, лекота на управление, достъпност и коректност, Google AdSense е бърз и лесен начин за издатели с уебсайтове от всякакъв размер да печелят реални пари от реклама в сайтовете си.

Печелете от реклама в сайтовете сиНяма да се впускам в подробности по това какво представлява, как работи и се ползва Google AdSense - тази информация е достъпна на сайта на програмата и на български, така че всеки, който се интересува, може да се запознае с нея. Само ще кажа, че с Google AdSense не са ви нужни никакви особени познания или качества, за да започнете да печелите от показване на реклами. Нужен ви е само собствен сайт (или дори само на домейн, а да имате такъв, вече знаете, е въпрос само на желание и на малко усилия от ваша страна). За да участвате в програмата, нямате никакви разходи, нито се обвързвате с някакви ангажименти, а получаването на средствата, заработени ви от посетителите на сайта ви, които са щракнали върху реклами на гугъл, е гарантирано и е повече от лесно.

Разбира се, ако имате директен рекламодател за сайта си, вие можете да печелите значително повече, отколкото с AdSense. Но намирането на такъв, особено за младите сайтове и особено за българските, е много рядко и несигурно явление. Докато AdSense е винаги на разположение и вие печелите пълноценно от рекламната площ в сайта си, без да ви се забранява да сте участник паралелно и в други рекламни или партньорски програми.

Накратко, Google AdSense ви помага да се разгърнете с истински възможности за печалба от своя сайт бързо, лесно и безплатно и е може би единствената програма, с която всеки начинаещ си струва да започне. Аз спечелих първите си 100 долара за 4 месеца и вече се радвам на не един осребрен Google AdSense чек! Вие не искате ли подобни?

Имам само едно предупреждение: не се подлъгвайте да организирате щракане върху рекламите на програмата, за да увеличите печалбите си; не помествайте покани; не обвързвайте ползването на ресурси в сайта ви с щракане върху рекламни елементи! В Гугъл си имат своите методи да разберат за подобно поведение и понеже то е в разрез с правилата на програмата, най-лекото ви наказание ще е забрана за вашият сайт да излъчва рекламни елементи на АдСенс, а по-тежкото - закриване на сметката и профила ви. А то не подлежи на обжалване!

Ако информацията ви е била полезна, подкрепете ме!

Вижте още:
Как да получим парите си, заработени с Google AdSense
Как да максимизираме печалбите си в Адсенс
Как да печелим с Фейсбук
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

16 коментара:

Анонимен каза...

Абсолютно си прав. Аз от година и половина съм сложил 3 техни реклами и навсеки три месеца (като се съберат $100) ми пращат чек.

Анонимен каза...

аз се притеснявам че като си въведа адреса ще могат да ме ограбят или не знам...кажете ако при вас наистина работи и всичките ви мебели са на мястото им :)

Unknown каза...

Ами наистина работи, аз също си получавам коректно заработеното от реклами в сайтовете си.

Анонимен каза...

а мога ли да избирам какви реклами да се показват на сайта ми? от кои категории и т.н. ? защото все пка сайтът ми е фирмен и няма да е удачно да ми се появяват каквито дойдат реклами!

Unknown каза...

До Анонимен от 02 Септември: За съжаление AdSense за съдържание не предоставя възможност на собствениците на сайтове да определят какви реклами да се показват в регистрираните от тях в програмата сайтове. Това се извърша от самата програма на база съдържанието на сайта, от една страна и от друга - съобразно информацията, която Гугъл има за интересите на съответния потребител, посетил сайта. Това, което програмата позволява да определите, е:
- филтър за забрана на сайтове - реклами от кои сайтове да не се появяват в сайта ви;
- филтър за оторизираните сайтове - посочване на реклами от кои сайтове единствено да се допускат в сайта ви.
За разлика от АдСенс за съдържание, в програмата АдСенс за паркирани домейни вече има възможност за определяне насочеността на рекламите по зададени от вас ключови думи, но тази програма е само за адреси, които не използвате, т.е. на тях няма сайт.

Анонимен каза...

След като веднъж си направил регистрация и си посочил даден адрес на който да си получаваш чека, как да промениш адреса при необходимост?
Като улица и номер.

Анонимен каза...

А има ли опасност от липса на пари от сметката или примерно съдържанието на сайта от части се състои от програми които са пратени...ще има ли проблеми с авторски права и т.н. ?

Unknown каза...

До Анонимен от 30 Юли: Гугъл е доказано коректна фирма и подобни опасения са меко казано безпочвени.

Unknown каза...

Гугъл са сериозни хора и не мога да разбера,защо,след като съм изпълнила изискванията на ГАС не съм спечелила нищо.Приличат ми на мента.
-ГАС.=Google ad Sense,,,
/регистрирала съм се неколкократно-кел файдаллл

Анонимен каза...

Здравейте Имам профил в гоогал същия в гооге+ и You Tube Сега, моля ви помогнете ми да разбера
В общите условия трябва да дам молба за вход в гооглеадсесе и после некст -некст
Сега като стартирам моята страница в You Tube в
любимия ми рок видео в левия ъгал пише реклама ...
Неразбирам това ли е

Анонимен каза...

Моля помогнете ми да се ориентирам правилна
Имам акаунт в гоогле , +, You Tube Въщност гоог. ползва
моята страница за да представя рекламирани продукти ама не мои продукти а продукти на гугле И затова ми трябва моето съгласие Това лие

Unknown каза...

АдСенс ви позволява да поставяте реклами на Гугъл във ваш уебсайт и да печелите, когато някой ваш посетител щракне на такава реклама. Има вариант да го правите и във ваш Youtube канал, но само ако видеата в него са ваши.

Анонимен каза...

Има ли значение ако сайтът ми е направен на Microsoft publisher?

Unknown каза...

За Гугъл Адсенс няма, просто трябва да си поставите съответния код на създадения от вас рекламен елемент.

Unknown каза...

Здравейте,
Искам да попитам как можем да сме сигурни, че платформата, в която правим сайта си е работи с AdSense? Направих си сайт в alle.bg,от където в последствие, след като вече бях подготвила сайта си за да кандидатствам за одобрение от AdSense, ми заявиха от alle.bg, че причината е, че те от адсенс дават HTML код, който съдържа script тагове, а те за момента са забранени от съображения за сигурността на платформата и посетителите. Какво да правя?

Unknown каза...

Къде се поставят рекламите

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!