Как да махна/възстановя подчертаването на връзките в сайта/блога си

Независимо дали ползвате готови шаблони за сайта (блога) си, когато създавате връзки, те по подразбиране са подчертани, т.е. това е типичната визуализация за връзки. Има шаблони, в които пък те по нищо не се различават от текста около тях, с което стават трудни за забелязване и съответно от проследяване от посетителите. Във всеки един от двата случая, вие можете да махнете/възстановите подчертаването на връзките си, точно за онези от тях, за които желаете.

Решението е просто и изисква да отворите или преминете в режим Редактиране на HTML кода публикацията или джаджата, където се намира връзката, чието подчертаване искате да махнете/възстановите.

Всяка хипервръзка, която е подчертана, започва със следния оператор:
<a href="...
В този фрагмент от вас се иска да вмъкнете следния атрибут: style="text-decoration: none;", при което хипервръзката ще придобие следния вид:
<a style="text-decoration: none;" href="...
Съответно, ако вашите връзки не са подчертани, те най-вероятно съдържат този атрибут и за да възстановите подчертаването им, трябва просто да го махнете.

Друг важен атрибут на оператора за хипервръзки е title="...". Той служи за поставяне на описание за връзките в сайта (това, което виждате, когато посочите върху тях с мишката).

Ако информацията ви е била полезна, подкрепете ме!

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

1 коментара:

Day каза...

Така е обяснено, че да не можеш да го направиш :)
Е, може и нивото ми е да е прекалени ниско, все пак.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!