Как да добавя описание за връзките в сайта си

Ако вече сте прочели статията ми "Ключовите думи - ключ към по-висок SearchRank", или сте разбрали от другаде, че хипервръзките в сайта ви могат, но и трябва да си имат описание (title, tooltip) и не сте наясно "що е то", нека ви кажа как да си добавите такова. Защото описанието или пояснението към всяка хипервръзка в материалите ви ще ви осигури по-добре оптимизирано съдържание (за търсачките), както и по-голяма яснота накъде водят тези връзки (за посетителите ви), а това означава и повече нови, повече редовни и повече доволни посетители..

Когато пишете публикация, независимо дали в блог или друг сайт със система за управление на съдържанието, най-често вие създавате връзките към други сайтове (или файлове) посредством бутон в лентата с инструменти. Най-често вие маркирате дума или израз, зад които искате да сложите дадена връзка и просто поставяте адреса към съответното място в появилото се след натискането на бутона поле. Най-често или друга възможност там липсва (както в blogger, например), или другите полета не са ви ясни като предназначение и не ги и поглеждате. Е, но все пак вие трябва да сложите това допълнение, за да изглеждат връзките ви както тези в моята страница, когато ги посочите с мишката. Как да го направите?

Ако след натискането на бутона за създаване на хипервръзка не откривате поле "Title" (там трябва да напишете своето описание), то ще трябва да преминете в режим на редактиране на HTML кода на публикацията ви. След това ще трябва да намерите адреса, който сте поставили, създавайки връзката. Той ще изглежда горе-долу така:
<a href="http://adres-na-vashata-vrazka.com">
Добавянето на описанието се прави с добавянето непосредствено след затвяарящите кавички около адреса и преди затварящата скоба ">" на интервал и атрибута title="..." . Връзката трябва да придобие вида:
<a href="http://adres-na-vashata-vrazka.com" title="...">
На мястото на многоточието трябва да поставите и самото описание, разбира се. Когато отново превключите на визуален режим на редакция и посочите същата връзка с курсора (мишката), на екрана до него ще ви се появи бледожълто прозорче с новопоставеното от вас описание. Така ще изглежда връзката и за вашите посетители когато публикувате написаното.
How to add titles to hypherlinks
Е, вече сте една крачка по-напред в овладяването на HTML. Направете я по-голяма като се научите как да махате/слагате подчертаването на връзките.

Ако информацията ви е била полезна, подкрепете ме!

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

2 коментара:

Анонимен каза...

много яка статийка :)
ше съм ти много благодарен ако напишеш нещо и по въпроса за of page SEO- каквото и да е

иначе много готин сайт- дерзай ;)

Анонимен каза...

ne razbrah nishtoo..pf

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!