Как да получа парите си от Google AdSense

Ако вече сте се присъединили към програмата Гугъл Адсенс, то в скоро време ви предстои да получите плащане на заработените с нея пари. В тази връзка, бих искал да ви дам малко практическа информация, която да ви спести време и излишни разходи. A може би най-напред бихте искали да видите Колко можете да спечелите от АдСенс?

Методи за получаване на суми от Гугъл АдСенс

Един от начините да се ориентирате доколко една партньорска програма си струва, е да се запознаете с методите на плащане на заработените суми, които тя предлага на своите партньори. Гугъл АдСенс работи по два такива:
  • форма на плащане: чек (не я препоръчвам за България)
Стандартна форма за получаване на суми. Особеното в нея е, че чекът пристига не по-рано от месец от изпращането му, а получаването на сумата по чека става в 30-дневен срок от момента на депозирането му от нас за осребряване в избраната от нас банка. Общо се събират поне два месеца чакане. Освен това, всяка банка си има своя тарифа за таксуване обработката на чекове, та освен, че ще чакате сумата, тя ще бъде намалена и с банковата такса за обработката му. От проверените от мен над 10 банки (в България), най-добри се оказаха условията на Сосиете Женерал Експрес Банк - твърда комисиона от 10 лв + 0,1 % от сумата за получаване. За сравнение, в някои банки само твърдата комисиона е 12 евро! Като се има предвид, че сумите по чековете най-често са между 100 и 150 долара, то таксата на банката може да съставлява над 10% от тях, което не е никак малко.

AdSense Cheque
  • форма на плащане: Western Union Quick Cash (препоръчвам ви я)
Тази форма на плащане отскоро стана достъпна и за намиращите се в България участници в Google AdSense. В случая, Гугъл са дали най-доброто от себе си, защото да получиш пари от програмата е не само лесно, но е и безплатно, т.е. липсва забавяне, липсват и такси по пътя на вашите пари до вас. С нея получаването на сумата може да стане и в деня, следващ този, когато е направен превода, т.е. чакане да си получите сумата няма. Освен това, вие не губите нито стотинка от заработените в програмата средства, защото Гугъл поема разходите по изпращането им за своя сметка (как да не ги обичаш! :) ).
AdSense Quick Cash
Всеки може да избере онзи метод за получаване на суми от програмата Google AdSense, който отговаря най-добре на неговите нужди. Но се надявам споделеният от мен опит да ви е от полза и да ви спести време и излишни разходи.

Вижте още: Невероятна възможност за лесни печалби с AdSense for domains!

Ако информацията ви е била полезна, подкрепете ме!
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

17 коментара:

Antivirus каза...

Все повече и повече сайтове обърнаха на AdSense след наблизаното им на БГ пазара. Знам, че кликовете не са като чуждестраните, но за смета на това да добра алтернатива на нашите системи, опитващи се дадат максимални облаги на спонсорите, както и на публишърите. ;)

Честито на получателя на чека и му пожелавам още хиляди по толкова. ;)

Георги Дюлгеров каза...

Поздравления за сайта. Доста полезни работи прочетох тук. Имам само 3 въпросчета:
1. За втория начин на плащане на google adsense трябва ли ми няква специална дебитна карта?
2. Имаш ли представа от кой вид реклами google плащат повече?
3. Тъй като си по запознат с google adsense имаш ли идея дали google имат реферална система и ако да как работи тя и какъв процент дават.
Мерси много :)

Unknown каза...

Благодаря ти за оценката за "Направи си сайт!", Георги. И на въпросите ти:
1. Нужна е единствено лична карта, имената в която да са написани по начина, по който са написани в профила в гугъл (за плащане).
2. Гугъл не определя цени на рекламите. Определят ги рекламодателите. Гугъл само определя с каква насоченост да са рекламите, които показва в сайта ти. В зависимост от тяхната сфера обаче, например финанси, бижута и др., където конкуриращите се рекламодатели определят и по-високи цени на рекламите си, някои реклами могат да донесат 1, 5 и дори 50 долара за щракване върху тях. Най-високото, което засега съм срещал е 5 долара за клик.
3. Гугъл АдСенс нямат реферална система. Печелиш само от собственото си участие в програмата. И аз не печеля от това, че обяснявам и насочвам хората към тях (не че бих отказал ;), но колкото - толкова. Важното е, че го има и е работещо.

Судоку каза...

Хубаво е да добавите в статията, че вече за да работим с Гоогле, за да си получим парите трябва да се регистрираме по ддс - от 1.01.2010.
Ето и един много полезен линк по темата
http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=8211&highlight=%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8

Unknown каза...

Судоку, информацията ви е грешна: регистрирането по ДДС е задължение на получателя на услугата, който в случая е Гугъл, а вашата регистрация по ДДС е без значение за получаването на сумите, които сте заработили в АдСенс.

Георги каза...

Ддс не се дължи от наша страна само подаване на декларация и рег. по ДДС, то сумата може да се вземе и без регистрация по ДДС, но ако ни усетят ще има глоба, поне така аз разбрах от посечената тема и няколко други на същата тема в различни счетоводни форуми

Unknown каза...

Георги, в тези форуми вероятно се има предвид декларирането на доходите от AdSense, а не тяхното получаване и то от фирми, а не от физически лица. Моят съвет е да проучите как стоят нещата конкретно за вас направо в НАП.

Мая каза...

Понеже казвате, че името трябва да е изписано по същия начин като в Гугъл профила, това значи ли, че трябва да е на кирилица. Моето име в профила ми за плащане е на латиница.

Unknown каза...

Мая, има се предвид, че името, посочено в информацията за получаването на суми, следва да е същото, което е написано на латиница в личната карта на получателя. :)

Анонимен каза...

В крайна сметка аз, като физическо лице трябва ли да подавам някаква декларация за получения доход от клик на реклама и дължа ли някакви осигуровки?

Unknown каза...

Анонимен, твоят въпрос е въпрос на стотици хора, но интересното е, че е въпрос и на... държавната администрация. Да! А отговорът... по-добре прочети тази статия: Как да работим с Гугъл Адсенс Ирландия и да нямаме проблеми с НАП

Анонимен каза...

интересувам се как се вземат парите с лична карта,от коя банка

Mihail Velikov каза...

Благодаря за полезната информация!

Анонимен каза...

Ще получите пари на кукуво лято :))). Тъкмо понатрупаш малко пари и те изхвърлят от програмата. Бил си нарушил Общите условия. Вече нито ще им давам пари за реклама, нито ще им предоставям собствено пространство от сайтовете си. Да си правят сами сайтове и да плащат на писатели. Поредните робовладелци стъпиха на българския пазар.

Unknown каза...

Анонимен, нарушаването на общите условия си е сериозно провинение и Гугъл не слагат подобен етикет току-така. Пък и за да се стигне чак до там да бъде напълно блокиран един профил трябва да са налице не едно нарушения. Аз лично съм имал наказани сайтове, което е първата стъпка към блокиране на целия профил, но с това се живее, а и има начин отново да приемат сайта. Та, ако на теб са ти блокирали целият профил, не мога да приема, че е станало без да има защо.

Анонимен каза...

Аз получих парите си чрез Уестърн Юнион, стана лесно и бързо. Само дадох данните на изпращача, индетификационния код и личната си карта.

Unknown каза...

От къде да получа данните от изпращача?

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!