Как да увеличим рекламодателите и приходите си в AdSense

Ако вие вече имате свой сайт, грижите се за неговото популяризиране и се опитвате да печелите и от партньорски програми..., то вероятно, вие имате успешен сайт. А ползвате ли AdSense за осигуряване на приходи или увеличаването им от този сайт? Да? Тогава, вероятно ще ви заинтересуват конкретните:
  • техники да увеличите (максимизирате) приходите си от AdSense и 
  • възможности да изложите сайта си на вниманието на повече AdSense рекламодатели, които биха наддавали за излъчване на рекламите си в него.

Техники за максимизиране (повишаване) приходите от AdSense

Постигането на повече приходи от AdSense или друга рекламна мрежа, при която заплащането на издателите се базира на щракване върху рекламен елемент на програмата в техния сайт, е свързано с използването на определени техники. Те са извлечени от практиката и са доказали, че прилагането им увеличава приходите на сайтовете. Наскоро имах възможността да се запозная, в рамките на провеждано от Google он-лайн представяне, с най-добрите практики за оптимизиране на AdSense. Видяното само затвърди моите практически наблюдения и опит в работата с рекламната мрежа номер 1 в света в момента. Без да навлизам съвсем в техническите подробности, които са предмет на платените ми услуги, бих искал да споделя тези си впечатления, като по-долу ви представя в синтезиран и систематизиран вид основните фактори в техниките за увеличаване на приходите ви от AdSense и вярвам, че това ще ви помогне да подобрите и вашите резултати.

Техники
Фактори
Оптимизиране на AdSense за съдържателно интегриране в сайта
Увеличаване на обхвата излъчвани реклами
  • графични и текстови рекламни елементи
  • ограничаване на филтрирането на рекламодатели
  • използване на позиционно насочване и проследяеми канали за рекламодатели
Проследяване резултатите и внасяне на промени
  • използване на канали
Извличане на максимума от рекламни възможности на сайта
  • елементи с текстови връзки
  • функцията за търсене на AdSense
  • функцията на AdSense за емисии
Ето, вече сте принципно запознати с елементите, които влияят на максимизирането на вашите приходи от АдСенс. Всички те са достъпни за управление във вашия AdSense профил. Знаейки какво да търсите, би трябвало бързо да се ориентирате в интуитивния интерфейс на платформата, но и да ви убягва нещо, просто използвайте помощните страници, където ще откриете и по-подробна информация и конкретни указания кое и как да направите. Е, изисква усилия, изисква време, но пък това ще се отрази на приходите ви!

Извън тези техники за увеличаване приходите ни от АдСенс, има още една, която рядко се използва от огромната маса начинаещи собственици на сайтове - възможността да изложим своя сайт директно на вниманието на рекламодателите чрез Google Ad Planner.

Увеличаване видимостта на уебсайта ви за рекламодателите

Да, вие можете да подобрите видимостта на вашия сайт за рекламодателите с помощта на Google Ad Planner.

Забележка: Възможно е преди това да трябва да активирате услугата Инструменти за уеб администратори.

Google Ad Planner е отново безплатен инструмент на Google, който се използва от десетки хиляди сайтове и рекламодатели за медийно планиране, но е малко известен сред начинаещите. Чрез Издателския център на Google Ad Planner, който ви дава пълен контрол върху профила на сайта Ви, който рекламодателите виждат, можете както да видите как изглежда той към момента, така и да го редактирате и настроите, съгласно вашите нужди и предпочитания.

За да видите как изглежда профилът на сайта ви в Google Ad Planner, следва да посетите www.google.com/adplanner и там да:
  1. Въведете URL адреса на сайта си в синьото поле с надпис „Вижте данните за сайта“.
  2. Натиснете „Enter“, за да видите профила на сайта си.
Вероятно профилът на сайта ви няма да е пълен, но не се притеснявайте. За да го настроите, просто се възползвайте да се включите в Издателския център на Google Ad Planner за издатели и тогава ще можете да направите профила си по-пълен и съответно по-видим и по-ясен за потенциалните рекламодатели. Когато добавяте сайта си, ще можете да въведете описание на сайта, да предоставите адрес на страница с условия за рекламиране в него, да актуализирате категориите за съдържание и спецификациите за реклами на сайта. Можете също да включите определени данни от статистиката на сайта ви в Google Анализ (ако я ползвате), да поканите допълнителни потребители да го редактират и поддържат, както и да популяризирате профила си с емблемата на Google Ad Planner за сайтове.

С това завършвам и ви приканвам, след като се възползвате от горните съвети, да се върнете в "Направи си сайт!" и да споделите резултатите си.

Надявам се да ме подкрепите или да препоръчате този материал.

Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

1 коментара:

tets каза...

От какво зависи CPC. Мога ли и как да повиша CPC?

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!