Защо автоматичното обновяване в Wordpress не ми работи

При използването на Wordpress на собствен хостинг, много вероятно е да сте предпочели някой безплатен хостинг. Тогава е много вероятно и да сте се оказали в ситуацията автоматичното обновяване на платформата или добавянето и обновяването на разширения в нея, да не работи точно както сте очаквали. Възможно е например, да се налага всеки път да въвеждате своите данни за ftp достъп до хоста, възможно е и да ви излизат съобщения от сорта на "Unable to locate directory"... Ако имате подобни затруднения, по-долу ще намерите едно лесно решение на проблема (благодарности към mcarretero), което ще ви позволи да администрирате вашия Wordpres сайт по отношение автоматичното му обновяване отново по по-приятния начин.

Как да възстановя функцията за автоматично обновяване в Wordpress

Задачата изисква да отворите файла wp-config.php, намиращ се в основната директория на вашата Wordpress инсталация, с предпочитания от вас текстов редактор, след което да добавите в неговия край (след всички други редове в него, но преди оператора "?>", ако има такъв), следния код:

if(is_admin()) {
add_filter('filesystem_method', create_function('$a', 'return "direct";' ));
define( 'FS_CHMOD_DIR', 0751 );
};

Сега запазете направената промяна и се поздравете - задачата е изпълнена. Вече можете да влезете в контролния панел на сайта си, за да се възползвате от направеното подобрение или за да проверите дали решението работи и във вашия случай. Би трябвало да можете да обновявате или добавяте теми, разширения, както и да обновявате и самата платформа, през автоматичната функция за обновяване, без затруднения или съобщения различни от "Обновяването беше успешно".

Това, което този код прави, е промяна в метода, по който Wordpress работи с файловете на хоста, когато сте се идентифицирали в Wordpress сайта си като администратор. Вследствие от това, хостът разрешава на Wordpress да оперира с файловете директно, а не през ftp и съответно автоматичното обновяване вече може да функционира пълноценно.

Надявам се този трик да ви бъде от полза, ако не сега, то занапред (така че сложете сайта ми сред своите "Любими" връзки). Ще се радвам да чуя и коментарите или въпросите ви по темата. 

Ако все пак горното решение не сработва за вас (след добавянето на кода при опит да влезете в административния си панел вие вероятно виждате бял екран), то ето един алернативен метод: добавете кодът по-долу във вашия wp-config.php файл, веднага след останалите редове, започващи с "define".
define('FS_METHOD','direct');
Запазете файла и проверете - би трябвало сега всичко да е наред и да можете да обновявате своята wordpress инсталация или разширения, използвайки функцията "автоматично обновяване".

Надявам се да препоръчвате този материал на свои познати, както и да ме подкрепите по избран от вас начин.

Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

2 коментара:

Анонимен каза...

Не работи!

Unknown каза...

Анонимен, благодаря за отзива. Установих, че в няоки случаи решението по-горе наистина не работи. Алтернативата е вмъкването на следния код: define('FS_METHOD','direct'); веднага след останалите редове, започващи с define. Това при мен проработи.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!