Как да махна навигационната лента в blogger

Скриването на навигационната лента на blogger е възможно както за FTP потребителите на платформата (на собствен хостинг), така и за варианта й в blogspot.com и е изключително лесно постижимо. Изисква единствено добавянето на следния ред в HTML кода на страницата:
#navbar-iframe {display: none !important;}
Забележка: ако вашият сайт ползва от новите дизайни в Блогър вижте тези указания за премахване на навигационната лента!

Отидете в Оформление -> Редактиране на HTML кода и поставете реда непосредствено преди началото на този модул:
/* Variable definitions
====================
След промяната, вашият код трябва да изглежда така:
#navbar-iframe {display: none !important;}

/* Variable definitions
====================
Използвайте бутон "Визуализация", за да се уверите, че всичко е наред, т.е. страницата ви се зарежда и навигационната лента я няма, след което, натиснете "Запазване на шаблона". В случай, че желаете да възстановите присъствието на навигационната лента в страницата ви, просто махнете добавения код.

След като лентата я няма, обаче, вие се лишавате от директните връзки Нова публикация и Персонализиране. Затова може би ще ви е полезно да си добавите собствен администраторски панел.

Ако информацията ви е била полезна, моля вижте тук!

Направи си сайт - въпроси и отговори
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

2 коментара:

db каза...

Цял час се чудих как да го направя, преди да попитам Google. Огромни благодарности, както за това, така и за администраторския панел (откъдето изобщо разбрах, че може да бъде махнат навигационния панел).

Andrey Rusev каза...

и на мен ми помогна този пост, очаквах, че в админ страницата на блога ще има такава опция ама не, само възможност да сменя цвета на навигационната лента

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!