Премахване на навигационната лента в Blogger за нови дизайни

Навигационната лента на сайтовете, базирани в Blogger, нерядко е нежелан елемент от тяхната структура. Тази година Blogger въведоха много новости, като възможността да се добавят статични страници, статистика и др. и една от тях бе свързана с дизайна на сайтовете. Оказва се, че старото и работещо решение за премахване на навигационната лента не работи за някои от новите дизайни (шаблони). За онези от вас, които се сблъскват с този проблем, по-долу публикувам указания как да скрият лентата при новите Blogger дизайни.

Махането на навигационната лента изисква да се отиде в меню Дизайн -> Редактиране на HTML кода и да се открие в кода на шаблона следния ред: </b:skin>.

Непосредствено преди този ред, добавете следният код: navbar {blah;}.

Прегледайте дали след промените всичко със сайта ви е наред от бутона "Визуализация" и ако е така, ги запазете. Това е, вече навигационната лента най-горе в сайта ви в Blogger би трябвало да е изчезнала.

Все пак, липсата на навигационната лента ви лишава от някои полезни възможности, затова вижте как да си добавите връзки към тях на удобно за вас място в сайта си, създавайки си собствен контролен панел.

Надявам се ако материалът ви е бил полезен да го препоръчате, както и да ме подкрепите по избран от вас начин.

Вижте още трикове!
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

1 коментара:

Тодор Тодоров каза...

Прочетох почти целият Ви блог.Съдържанието в него наистина е полезно.Част от него използвах а друга част ще ползвам по-късно.Ако трябва да обобщя-От тук намирам всичката информация,която ми е нужна.Всичко е обяснено както трябва без недомлъвки
Дано има повече печени хора като теб.
С уважение: Т.Б.Тодоров

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!