"Реакции" към публикациите ви в blogger

Една от популярните придобивки за ползващите blogger на чернова, но все още неналични за стандартния blogger сайт, е т. нар. Реакции на читателите по дадена публикация. С други думи, възможността им да оценят прочетеното, с определените от администратора категории. Ето как би изглеждала тази функция в моя сайт:


Добавката Реакции може да се включва/изключва, може да бъде разполагана лесно на желаната позиция в началото или края на публикацията, да бъде персонализирана като текст и брой на категориите, като приема цветовата гама на сайта.

Как да включим Реакции в blogger сайта

Цялостното вграждане на добавката Реакции в сайта ви става на две стъпки.

Най-напред трябва да активирате добавката. За целта е нужно да влезете в blogger на чернова, а от там в Оформление -> Елементи на страницата. В полето "Публикации в блога" натиснете Редактиране. Ще забележите появата на добавката и възможността да поставите отметка за включването й. Направете го, а в "Подреждане на елементите" по-надолу я поставете на желаната от вас позиция и натиснете "Запазване".

В примера се вижда, че съм променил името на добавката от Реакции на Вашите оценки, а възможните варианти за избор съм променил и като брой, и като имена. Всичко това можете да направите и вие като просто редактирате съответните текстове така, че да отговарят най-добре на насочеността на вашия сайт.

Следващата стъпка е да добавите малко код в HTML кода на сайта си. Тук има една важна особеност, свързана с това дали сте правили промени в HTML кода за разположението на публикациите или на джаджите в него. В зависимост от това, следвайте указанията за вашия случай, избирайки автоматично или ръчно добавяне на нужния код.

1. Автоматично добавяне на Реакции
Ако не сте правили промени в HTML кода за публикации и не сте персонализирали този на джаджите си, то отворете Оформление -> Редактиране на HTML кода и използвайте връзката под полето с кода "Възстановяване на настройките по подразбиране на шаблоните на притурките". Чрез нея ще осъвремените кода за джаджите/добавките в сайта автоматично. В същото време вашите джаджи ще си останат, така че не се притеснявайте, че ще изгубите нещо.

2. Ръчно добавяне на Реакции
В противния случай, когато имате промени в HTML кода, се налага да добавите кода за Реакции ръчно. След като отворите Оформление -> Редактиране на HTML кода, поставете отметка на Шаблоните на приставките да се разгъват и веднага след този ред: class='post-footer-line post-footer-line-1', поставете следния код:
<span class='reaction-buttons'>
<b:if cond='data:top.showReactions'>
<table border='0' cellpadding='0' width='100%'><tr>
<td valign='center'><span class='reactions-label'>
<data:top.reactionsLabel/></span>
</td>
<td><iframe allowtransparency='true' class='reactions-iframe' expr:src='data:post.reactionsUrl' frameborder='0' name='reactions' scrolling='no'/></td>
</tr></table>
</b:if>
</span>
Ако не намирате реда, указан по-горе, намерете <p><data:post.body/></p> и поставете показания код веднага след затварящия таг.

Натиснете "Визуализация". Ако Реакции се е появила, то запазете промените и се насладете на новата си придобивка. Вашите посетители със сигурност ще й се зарадват, защото така сайтът ви става по-интерактивен.

Ако информацията ви е била полезна, подкрепете ме!

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

1 коментара:

Анонимен каза...

имаш скрипт на сайта, който не отговаря:
Скрипт: http://www.blogger.com/static/v1/jsbin/3134325509-lbx_bg.js:561

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!