Инструмент за визуално моделиране на шаблони в Blogger

За ползващите blogger собственици на сайтове, след анонсирането на възможността за създаване на статични страници в началото на март, Blogger на чернова отново има приятна изненада - инструмент за дизайн (моделиране) на шаблони! "Но нали и така кодът на сайтовете в blogger е достъпен за редакция, има възможност за моделирането на цветове и шаблон от Оформление... какво значи инструмент за дизайн на шаблони", ще попитат някои.

Отговорът накратко: инструментът за дизайн на шаблони е изцяло нова функционалност в платформата, позволяваща ви не само да изберете готов шаблон, но да променяте по свое усмотрение и без нужда от специални познания структурата (брой колони, разположение и т.н.), цветовете и шрифтовете на тези шаблони и дори да създадете изцяло свой шаблон!


С инструмента за моделиране на шаблони, всъщност blogger се превръща в единствената платформа за безплатни сайтове, която предлага възможността сами да създадете своя шаблон от нула в режим на визуално редактиране (направените промени се виждат веднага в полето за визуализирането на бъдещия шаблон).


И сега - по-подробно! В дизайнера за шаблони на блогър ще откриете за начало 15 основни нови професионални шаблона, от които да започнете изграждането на визията на своя сайт. Вие можете да се задоволите с простия избор на някой от тях, да го модифицирате леко тук-там или да го използвате само за основа като структура, върху която да продължите. Важното е, че форматирането на сайта ви на една, две или три колони, със или без шапка, долен колонтитул и т.н. е изключително лесно с този инструмент. На ваше разположение са и хиляди професионални фонови изображения и снимки, възможности за определяне на цветове и шрифтове с няколко щраквания с мишката... Вижте всичко това в действие в поместената по-долу презентация на дизайнера на шаблони.



Май повече думи не са нужни! Но всъщност презентацията показва само половината от възможностите, които инструмента за дизайн на шаблони открива пред вас. Затова, решите ли да го изпробвате, посетете и официалната страница на Blogger на чернова по темата (на английски е), където ще намерите още много полезна практическа информация и съвети как да се възползвате от инструмента и да постигнете максимума. Някои например, вече създадоха собствени шаблони, които блогър официално ще използва и предоставя. Защо и вашият да не е там, с връзка към вашия сайт ;) !

Ако материалът ви харесва можете да го препоръчате на свои познати. Ще се радвам, ако ме подкрепите по избран от вас начин!

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

1 коментара:

Veselin Todorov каза...

Вече ползвам новите възможности и даже преобразих някои блогчета. Ето някои от тях : http://lovex365.blogspot.com
http://fhold.blogspot.com
Пробвайте новите възможности и си напранвете редизайн.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!