Безплатен домейн от вида ime.cz.cc

Важно: Информацията по-долу вече не е актуална. Програмата бе спряна за около година и сега е подновена с още повече възможни домейн разширения. Вижте повече в "Безплатни домейни от uni.me"!

В търсене на компании, предлагащи безплатни домейни тези дни попаднах на нова възможност да си регистрираме безплатно домейн и да го получим с пълния обем функционалности в котролния панел за управлението му. Става дума за безплатните домейни от типа cz.cc. С тях адресът на вашия сайт би бил от вида www.ime-na-sait.cz.cc. Ако подобно решение удовлетворява нуждата ви от домейн, който да е изцяло на ваше разпореждане (за разбиращите от технически термини, говоря за пълен контрол върху DNS, MX, CNAME, A и SOA записи) възползвайте се и запазете желаното от вас име още сега.


Въведете желаното от вас име на домейн във формата в сайта и натиснете бутона "Submit". Ако то е свободно, след още няколко щраквания с мишката вече ще сте се сдобили напълно безплатно с нов домейн и ще ви остане да го свържете с ваш съществуващ или нов сайт. Нямате? Е, тогава можете да използвате това домейн име и за участие в AdSense за паркирани домейни. При всички случаи то ви е безплатно като с един профил можете да имате до пет безплатни домейна (за повече вече се заплаща).


Успях да направя и кратко видеоръководство (на английски) за регистрирането на домейн в cz.cc, което можете да видите по-долу. Ще се радвам да чуя вашите отзиви. :)



А ако търсите домейн от вида .com, .info, .org, .net, .biz... на най-добрата цена, вижте моето предложение към вас - най-добрите цени за домейни.

CZ.CC имат и партньорска програма. На присъединилите се в нея, компанията обещава по $0,14 за всеки регистриран домейн от привлечен от участника нов потребител на услугата "безплатен cz.cc домейн".

В случай, че намирате тази информация за безплатно регистриране на домейн за полезна, можете да препоръчате публикацията на свои познати, както и да ме подкрепите!
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

3 коментара:

Ники каза...

А въпросните домейни могат ли да се препродават, трансферират и т.н?

Unknown каза...

Ники, интересни въпроси. Постарах се да ги проуча и ето отговорите:

1. можеш да прехвърляш домейн в чужда собственост
2. не можеш да прехвърляш към друг регистратор (а и защо е нужно, след като този ти предоставя домейна безплатно завинаги?!)

Прехвърлянето на домейна на купувача при продажба изисква, купувачът да има свой профил в cz.cc. Тогава от меню "Мои домейни" в контрол панела, можеш да прехвърлиш от своите домейни тези, които са обект на сделката, към профила (акаунта) на купувача.

климатици каза...

Може да се възползвам от предложението и да си направя нещо като сателитен сайт. Естествено ше се пишат смислени текстове, но ще линквам към основния сайт :)

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!