Възможност за лесни печалби - бизнес с паркирани домейни

Гугъл определено са Интернет лидерът на тоя век! Нямам претенциите да знам всичко за развитието на компанията, но ако съдя по услугите, които предлагат и темповете, с които ги развиват... нямат равни. Както и да е, тук думата е за друго, а именно как лесно да печелим от домейн имена, а поводът да пиша е най-новата част от програмата на Google AdSense: AdSense за домейни (Adsense for domains) - програмата на Гугъл за излъчване на рекламни елементи на паркирани домейни.

Ако още не сте и чували за AdSense и как можем да печелим в тази програма, можете да посетите нейния официален сайт. Тук искам и ще се опитам да обясня максимално ясно кое е хубавото в тази нова част от програмата на AdSense - AdSense for domains, за да разберете как вие конкретно можете да печелите бързо и лесно с нея, без да ви е нужно друго, освен собственo име на домейн (напр. www.primer.com).

Приходи от паркирани домейни (parked domains)

Какво представляват този тип програми по принцип, накратко!

Ако вие имате (притежавате и можете да управлявате) собствено име на домейн, напр. abv.com, съществуват програми, които ви дават възможност да печелите от реклами с този домейн без реално да имате сайт, ползващ домейна. Казано по друг начин, вие преотстъпвате възможността си да поставите сайт зад този домейн на съответната програма, а в замяна, когато някой поиска да зареди притежавания от вас адрес, програмата генерира за него страница с рекламни елементи. При щракването върху който и да е от тях от посетителя, програмата ще ви генерира приход.


Колко може да се печели от домейни

Регистрирането и притежаването на домейн от най-популярните видове като .com, .net, .biz, .info, .org и т.н., струва от порядъка на 15 лв/год. А може да се сдобиете и с безплатен домейн. Та това е инвестицията, разходът! Приходите, които вашият домейн може да ви донесе могат да са:
  • генерирани от рекламни елементи
  • от директна продажба на домейна
Тези приходи могат да са $ 0, но могат да са и хиляди долари.

Програмата на Гугъл за домейни е една от сериозните в областта и ви дава възможност да печелите само по първия канал от изброените, а приходите ви там зависят единствено от посещаемостта на домейна. Ако ви интересува програма, комбинираща възможностите и на двата канала, то посетете сайтовете на NameDrive или Sedo.

Sedo domain market overview

Сега си представете следната ситуация: вие знаете, че сайта yahoo.com има огромна посещаемост; регистрирате домейн yagoo.com (ако е свободен и сте се уверили, че не нарушава права на запазена марка) или yaho.com, или yahoo.co и т.н. и го давате на Гугъл чрез програмата AdSense for domains. В резултат, всички онези потребители на сайта yahoo.com, които сбъркат при въвеждането на адреса му и напишат вместо правилното yahoo.com вашето yagoo.com или yaho.com и т.н. ще попаднат на създадената от Гугъл страница с рекламни елементи. И понеже на нея няма друго освен връзки, които ви носят центове, когато бъдат избрани, то тези посетители, щраквайки на коя да е от тях, за да намерят това, което всъщност са търсили, ще ви генерират и приходи. Ето ви и нагледен пример в илюстрацията: българският сайт за електронни разплащания с адрес epay.bg и страницата, регистрирана в програмата на Гугъл за домейни (може и в друга подобна) - epay.com. Ето ви пример и с моя сайт: napravisisait.com и napravisisait.info. За втория от адресите Гугъл генерира страница с рекламни елементи, според зададените от мен в програмата настройки. В тази страница няма вариант да не бъда възнаграден от активността на всеки, случайно попаднал в нея, освен ако той просто не я затвори или не зареди друг адрес, без да щракне на предложените му от системата ракламни връзки. По същия логика, регистрирах домейн actastylebg.com, за онези потребители, търсещи actastyle.bg, които пропуснат да напишат адреса правилно.

Като цяло, програмите за паркирани домейни копират идеята на известен вече милионер, който станал такъв, благодарение на това, че сам почнал да прави цялостни копия на популярни вече сайтове, регистрирайки ги с домейн с близко до това на оригинала звучене и изписване и е генерирал собствени продажби именно от онези посетители, които са попаднали на неговия сайт, понеже са написали грешно името на оригиналния. Но той, разбира се е бил професионален програмист. Хубавото при програмата AdSense за домейни на Гугъл е, че не се налага да сте такъв, за да печелите. Гугъл залага на основното в идеята - да оползотвори трафика от посетители, потърсили с грешно име желани страници в Интернет. А за вас оставя инвестицията и инициативността в това пратньорство.

Идеята, както ви става ясно, се експлоатира и от други компании, но са много малко истински добрите между тях, а пък безплатните - още по-малко (в GoDaddy ще трябва да плащате месечна такса, например). Докато Гугъл AdSense за домейни прави най-доброто за вас - дава възможност за лесни печалби на всеки, пожелал да се възползва от възможността да паркира домейн в програмата.

Потенциалът на тази възможност за изкарване на пари е огромен, предполагам вече разбирате защо. А за да се възползвате и започнете да печелите, след като вече знаете как, ви остава да направите само три стъпки:
  1. да откриете свободно име на домейн, което смятате, че си заслужава да закупите (да, това е най-трудната част, защото инвеститори, собственици на сайтове и т.н. също неуморно търсят и закупуват домейни и откриването на свободен такъв с добър потенциал и непопадащ в конфликт с нечия защитена марка е все по-трудно; съществува цяла наука за оценка на домейн имена, затова защитете инвестицията си, като се обърнете към добър консултант)
  2. да го закупите
  3. да го регистрирате в програмата на Гугъл за домейни (или друга)
Тези стъпки можете да повтаряте дотогава, докато искате. Границите на вашата империя от домейни, ще определите самите вие.

Аз лично нямам търпение да се възползвам от тази AdSense програма и на този етап отделям време и усилия за стъпка 1 по-горе...

А след всичко това, ето моето предложение към всички, за които идеята да станат собственици на "грешни" или популярни домейн имена и да печелят с програмата за паркирани домейни на Гугъл (AdSense за домейни, AdSense for domains) или друга, се струва интересна.

Извън консултациите по първата стъпка (т. 1), освен със собствени усилия, вие можете да направите втората си стъпка и с моя помощ като си поръчате домейн (т. 2) чрез мен. Аз ще ви го регистрирам (т. 3) и ще го настроя да бъде максимално печеливш за вас (има и тънкости, както се досещате, които да направят сайта, създаван от съответната програма за вашия домейн, да показва по-скъпо заплатени реклами). Моята услуга, извън цената на домейна, ще ви струва само 20 лв.

И за да го направим, както го правят по света, ето и още: за първите 100 от вас, които се свържат с мен, ще дам като подарък, т.е. безплатно, и един домейн от типа .info, което при цена на този тип домейни над 15 лв. реално означава, че моята услуга (регистриране на избрания от вас домейн, включването му в AdSense за домейни, например и настройването му за показване на по-добре платени реклами) ще ви струва по-малко от 5 лв.









Е, инициативни ли сте?
Изпреварете другите, свържете се с мен сега!

Регистрирани домейни досега: 10
Новозаявени за регистрация: 16

Надявам се информацията да ви е била полезна и да препоръчате тази статия (бутонът по-долу) или да ме подкрепите!

Вижте още: Как да получим парите си, заработени с Google AdSense
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

3 коментара:

Анонимен каза...

Колко приблизително се печели от паркиран домейн? Може ли един домейн да изкара поне около 40 лв, колкото да си покрие разходите по регистрация и конфиденциалност за 1 година. А) Ако домейна е с ключови думи, които се търсят в България и Б) ако е с ключови думи, които се търсят извън България?

Unknown каза...

Към Анонимен от 8 май: към днешна дата, печалбите от паркирани домейни са почти нулеви. Просто каналът "търсачки" липсва, търсачките игнорират всеки сайт без съдържание и така, посещаемостта се формира само от директни влизания. Което означава, че ако името не е нещо, което често се изписва като домейн, посещаемостта ще клони към нула, а с това и приходите от домейна.

Анонимен каза...

Домейните се купуват и не са никак евтини!

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!