Goviral Network - обещаващ източник на Интернет доходи

По някое време тази година в полезрението ми попадна един сайт, даващ възможности за  допълнителни доходи от Интернет, чиято концепция е колкото проста, толкова и обещаваща: сайтът разпространява видеореклами, като дава възможност на всеки желаещ да ги разпространява в Интернет, също да печели, заплащайки му твърда цена от 2,5 евроцента за изгледана, препубликувана от него в мрежата, реклама. Реших да изследвам надеждността на това предложение и днес вече мога да споделя с вас резултатите, които са повече от хубави, а адресът на въпросния сайт е GoviralNetwork.com.

Как работи GoviralNetwork

Изглед от административния панел
Всеки собственик на сайт и/или страница във Фейсбук, може да кандидатства с неограничен брой такива, в които да му се предостави възможност да публикува видеорекламите, разпространявани от Goviral. Изискванията към сайтовете са минимални, но все пак има процес на одобряване, с оглед недопускане на "лоши" сайтове. В одобрените сайтове ще можете да публикувате обаче, само реклами, които имат за целева аудитория страни, съвпадащи с тези на аудиторията на сайтовете ви. Тук рекламите са винаги гео-насочени и ако вашият сайт е с аудитория от държава, за която няма реклами, то ще трябва да чакате да се появят, т.е. няма да има наличен код, който да поставите в съответния сайт. В администрацията на профила ви в системата, за всяка реклама се показва освен информация за кои държави е налична и нещо което не съм срещал другаде - оставащия за излъчването й, неизразходван още бюджет. А системата ви известява своевременно на посочена от вас е-поща за появяването или спирането на реклами, които вие можете или вече излъчвате. И, разбира се, системата ви позволява да персонализирате размера и изгледа на плеъра, който ще използвате, така че да можете да го вградите максимално лесно в желаната от вас секция на вашия сайт.


Нужен ли ми е собствен сайт, за да печеля с GoviralNetwork?

Да. По-точно казано, нужен ви е сайт или място, където да можете да публикувате джава скрипт съдържание. GoviralNetwork дава на партньорите си малък джава скрипт - код, съдържащ видеорекламата и плеър, позволяващ нейното гледане от посетителите в сайта. Принципът е сходен с този на Гугъл АдСенс и подобните рекламни мрежи. Разликата е само във вида на елемента, който публикувате.

Колко мога да печеля с GoviralNetwork?

Както вече знаете, приходите от реклами във ваш сайт са в пряка зависимост от неговата посещаемост. Колкото повече посетители в него, толкова по-голяма вероятност някои от тях да щракнат на ваш рекламен елемент и да генерират по сметката ви в съответната рекламна мрежа още няколко цента. Това важи и за GoviralNetwork. За разлика от АдСенс обаче, където цената за щракване варира от центове до няколко долара (най-високата сума, която съм отчел там е $9.98 от едно щракване), тук цената за изгледана реклама е твърда - 2,5 евроцента, което значи, че ако за месеца видеорекламите, които сте публикували бъдат гледани 1000 пъти, то по сметката ви ще се натрупат 25 евро. А това е съвсем постижим резултат за сайт с 300-400 уникални посетители дневно. Вие си сметнете вече за вариантите да публикувате не в един, а в 5 такива сайта или пък с посещаемост от друг калибър. Тогава 25, спокойно може да бъде 250 или 500 евро.

Важно е да се отбележи, че видеорекламните елементи в сайта, бидейки динамични и по-живи, привличат повече погледа на посетителите и, съответно генерират повече щракания (т. нар. кликове), особено ако ги поставите в съответствие с правилата за поставяне на рекламни елементи. В допълнение, Goviral осигуряват възможност да публикувате не само конкретна реклама, но да използвате и комбиниран плеър, който сам да определя коя реклама да пусне на съответния посетител. По мое мнение, това е най-добрият вариант за болшинството от вас, освен в случаите, когато ви е нужна точно определена реклама с оглед съдържанието на сайта, в който я поставяте.

Доколко надеждна е GoviralNetwork

Потърсих информация за компанията, както и коментари (както винаги съветвам да се прави, преди да се включим в нечия партньорска програма) за тази млада рекламна мрежа и не открих отрицателни. Напротив, открих такива с публикувани снимки на съобщения за получени суми в PayPal от GoviralNetwork. Освен това, компанията е публикувала всички данни за себе си - адреси на офисите си, телефони, данъчен номер, има препоръки от водещи медии (Fox Media), а рекламодатели в Goviral са само големи международни компании и институции като HP, Volvo и дори Европейската комисия.

Всичко това говори за сериозност и надеждност, така че аз реших да се включа и ето, че вече дойде време, в края на Януари, да получа първото си плащане от Goviral, след което ще мога и от личен опит да отговоря на горния въпрос. Но не очаквам неприятни изненади и споделям опита си до момента, за да ви посоча тази нова възможност за доходи от Интернет колкото може по-рано, а вие вече сами ще си прецените какво да правите с тази информация. За мен, с GoviralNetwork вие със сигурност можете да генерирате допълнителен доход.

Актуализация: краят на Януари още не е дошъл, но заработената с GoviralNetwork сума е вече по сметката ми в PayPal. Така че "да", Goviral е надежден партньор за всеки, търсещ алтернативни доходи от Интернет. А ето и моментна снимка на екрана, показваща полученото от Goviral плащане.


Рекламните видеа на Goviral няма ли да намалят приходите ми от другите рекламни мрежи в сайта ми.

Моят опит с Goviral изненадващо показва тъкмо обратното, макар да съм разположил в "Направи си сайт" видеоплеъра между два рекламни елемента на Гугъл АдСенс. След включването му, щракванията върху точно тези елементи се увеличиха в пъти, като гледанията на рекламните видеа също съвсем не са малко. И на практика приходите ми от тази зона за реклама сега са много, много по-високи, отколкото без видеорекламата от Goviral Network.

Какви начини за получаване на заработените суми предлагат GoviralNetwork

Можете да избирате от двата най-популярни варианта: PayPal и чек. С оглед на по-тромавата процедура, както и по-високите съпътстващи тегленето на суми такси, аз ви препоръчвам да използвате първия.

Засега толкова от мен по темата, а в началото на Февруари 2012 г. очаквайте да споделя дали съм получил очакваното плащане, но както казах, там не очаквам изненади, затова и ви препоръчвам да се възползвате от възможностите за допълнителни доходи с GoviralNetwork и вие. Още сега!

Ще се радвам да чуя ваши въпроси или коментари за Goviral Network, а ако вече имате опит с тази (или друга читава) мрежа, моля споделете! Нека си бъдем полезни.

Надявам се да намерите тази публикация за интересна и полезна, и да я споделите с вашите кръгове в социалните мрежи и/или да ме подкрепите.
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

12 коментара:

Анонимен каза...

Има някакво разминаване в сметките ви - 1000 клика по 2,5 цента (0,025 евро) прави 25 евро, а не 250, както сте написали.

priemchik каза...

25 Евро, са си 25 Евро - Кой ти ги дава? :)
Честита Коледа :)

Unknown каза...

Благодаря, Анонимен, направих малко допълнение, което изчиства недоразумението :).

Честито Рождество и от мен!

objvi.com каза...

Публикацията ме заинтригува и реших и аз да се регистрирам. Но какво стана! Когато сайтовете ми бяха одобрени и реших да сложа Syndicated Player видях, че България присъства в Target Countries and Payment Per View /целеви страни и плащане на изглед/. Но само след няколко часа, при повторно влизане България вече я нямаше в списъкът с целевите страни и следователно рекламата не се заплаща дори и да е прегледана от посетител на сайта ми. Първоначално реших, че е станала несъзнателна грешка, но същият номер се повтори и при поставянето на клип в другите ми сайтове. Явно грешката беше целенасочена посетителите ти да цъкат по техните реклами, но да не ти се заплаша нищо за това. Реших да им отвърна на удара като използвах опцията "Show them the following HTML:" където поставаш своя реклама или банер и тя се показва на избраното място, когато тяхната реклама не е таргетирана за България.
Моля, споделете в края на януари дали имате някакви приходи, защото аз силно се съмнявам в това да получа нещо от тях.

Станимир каза...

Тия дребни шмекерии стават само в България. Какъв е смисълът да те лъжат на дребно когато всеки, който ще се запише като партньор в сайта им първо ще прочете всички възможни мнения по въпроса, а съответно и това на някой недоволен.

Пишете едно писмо до съпорта им и ще ви обяснят къде е проблема.

Unknown каза...

objvi.com, няма подобна конспирация :). Както съм споменал в статията, кампаниите са с фиксиран бюджет по държави. Съответно, при изчерпване на бюджета за дадена държава, плеърът няма да показва платени реклами, просто защото такива липсват. Но тъкмо, за да не се чувстват партньорите на Goviral "прецакани" им е дадена и възможността да поставят за показване на свой код, както сте направили и вие, за тези случаи. За съжаление, рекламните кампании за България са редки все още и с неголям бюджет. Но, въпреки това, когато ги има, се заработва по-добре и от адсенс.

objvi.com каза...

Поздравления, виждам че сметката Ви не е празна за разлика от моята. :) За 1 месец - 0.00 , но от днеска започнаха да пускат реклами таргетирани и за България, дано пък другия месец да се похвалим и ние. :) Успех на всички регистрирали се!

Богомил Георгиев каза...

Има ли вариант видео рекламата да се сложи като начало на видео в youtube?

Unknown каза...

Богомиле, Гугъл имат своя рекламна мрежа и ако твое видео там (в Ютюб) отговаря на публикуваните от тях критерии, ти би могъл да печелиш от рекламите, които Гугъл ще пускат в него на гледащите го. Извън това, отговорът е "не" и не само за Ютюб но и за всяка друга подобна възможност. Видеорекламите на Говирал са в собствен скрипт и плеър и не могат да се вкарат в друго видео.

dido каза...

Преди имаше клипове на сайта а сега ги няма. Какво стана? Питам защото и аз се навих да слагам. Плащат ли?...

Unknown каза...

dido, да, има нещо неясно с тях напоследък - не ми изплащат заработеното и не ми отговарят на писмата вече няколко месеца, та... по-добре ги отпиши... поне засега.

Unknown каза...

E, изясни се - грешка в счетоводството им. След няколко разговора вече всичко е наред - получих си парите. Трябва да отбележа и, че реагират адекватно на питания и във фейсбук страницата си.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!