40 WordPress плъгини (разширения) за Twitter

Имате или възнамерявате да имате свой сайт на WordPress? Тогава вероятно ще ви интересуват възможностите да го популяризирате безплатно, бързо и лесно чрез ставащия все по-популярен Twitter (туитър).

Ако все още не знаете, Twitter (англ. чуруликане, избърборване или в мой свободен превод на български - "Бърборко"), както е описан в Уикипедия, е безплатен за ползване уебсайт, позволяващ публикуването и четенето на кратки съобщения (до 140 символа) през сайт или телефон от регистриран потребител на сайта. Благодарение на възможностите за следене публикуваните от даден автор съобщения, познати като туийтове (чрез абонамент), както и за споделяне на тези туийтове от потребителите, които ги следят, дадено съобщение може да достигне чрез т. нар. ретуийтване милиони потребители на услугата Twitter без авторът му да е положил някакви особени усилия...

Това описание вероятно ви е достатъчно, за да се съгласите, че възползването от Туитър е един обещаващ достигане на по-широка аудитория начин за популяризиране съдържанието на вашия сайт, защото чрез него давате възможност на посетителите си не само да следят вашите публикации, но и да ги споделят със своите приятели в тази, вече социална, мрежа.

И тъй като в "Направи си сайт!" ви насочвам към ползването на безплатната платформа за сайтове WordPress, по-долу ви предоставям един сериозен списък, за който трябва да сме благодарни на TechnoBuzz, с 40 добавки (разширения, джаджи) за нея, които имат за задача да улеснят и автоматизират вашата работа с Туитър.

Списък на плъгини на WordPress, свързани с Twitter

Повече информация за плъгините ще откриете (на английски) при отваряне на връзката, свързана с тяхното име (което е препоръчително, защото макар да проверих повечето от тях лично, с оглед на постоянното развиване на разширенията, е възможно част от информацията по-долу да стане непълна или неточна).
  1. Twittrup: Обновява Туитър статуса ви при публикуване на нова статия във вашия сайт, използвайки избран от вас начин за съкращаване на адреса.
  2. WP to Twitter: Пуска готово съобщение за обновяване на вашия туитър статус, когато обновите или създадете своя публикация или страница заедно с адреса й, ползвайки Cli.gs или Bit.ly за съкращаване на адреса. Позволява изпращането и на самостоятелни съобщения.
  3. Tweetly Updater: Изпраща съобщение за редактиране или публикуване в сайта ви, използвайки bit.ly за съкращаване на адреса.
  4. TwitThis Button: Добавя бутон TwitThis в публикациите и емисиите ви и автоматично туийтва новите ви публикации.
  5. TweetMeme Button: Добавя бутона TweetMeme в публикациите и емисиите ви.
  6. TweetScribe: Този плъгин свързва вашия WordPress сайт със сайта TweetScribe.me. Потребителите на сайта могат да се абонират за вашия, използвайки техния twitter профил. И всеки път, когато добавите ново съдържание, те ще бъдат известени с директно съобщение. TweetScribe.me е и сайт-каталог на сайтове и можете да изберете в кои категории да се впише вашият собствен сайт, което е още един начин на него да попадат нови читатели.
  7. Twitter Friends Widget: TwitterFriends е плъгин за WordPress, показващ вашите Twitter приятели/последователи в страничната колона (или друга зона, позволяваща включване на джаджи) на сайта ви.
  8. Twitter Friendly Links: Този плъгин създава ваши собствени съкратени адреси, т.е. в тях се съдържа вашия собствен домейн! Това прави плъгина "задължителен", ако искате да брандирате сайта си при популяризиране на заглавията от него в Twitter!
  9. Tweetable: Създаден да позволи интегриране на Туитър в сайта ви, този плъгин може автоматично да включва връзки в публикациите ви при тяхното публикуване в Twitter. Допълнително позволява да показвате последните си туийтове в зоната ви с джаджи, както и добавяне на уиджета tweetmeme след публикациите ви. Можете дори, при желание, да споделите своя Туитър профил с останалите автори във вашия сайт.
  10. Commentwitter: Позволява на коментиращите във вашия WordPress сайт да туийтват своите коментари с връзка към вашата страница или публикация.
  11. WordTwit: Следи за нови публикации в сайта ви и автоматично изпраща съобщение до всичките ви последователи в туитър. Автоматично съкращава адресите ви за спестяване на символи.
  12. WP-TwitterSearch: Този плъгин позволява извършване на търсене в Туитър направо от сайта ви. Има възможности за настройка за филтриране на резултатите и да покаже такива само на избран от вас език,  да лимитира броя им и др.
  13. Twitter SP2: Един прост WordPress плъгин, разработен за румънски потребители, които, когато публикувате ново заглавие, туитват  връзка към вашата публикация, като нейният адрес се съкращава през romanianservicesp2.ro.
  14. Twounter: Ако просто искате да покажете броя на своите последователи в Туитър.
  15. Twitter Widget Pro: Тази добавка работи на по-дълбоко ниво с Туитър като позволява работа с  туитър полета, например за изпращане на @username. Поддържа показването на снимки от профилите и дори дава възможност да определите дали да се покаже датата и часа на туийта или преди колко време е бил изпратен (напр. "преди 5 часа"). Изисква хост с PHP5.
  16. WP-Twitter: Отново плъгин, който интегрира вашия WordPress сайт и вашия Twitter профил. Функционалностите, които ви дава са:
    1. Публикуване на съобщение в Туитър от администраторския панел на сайта ви с опция да съкратите адресите си с API is.gd преди изпращане;
    2. Джаджа за зоната ви с джаджи (страничната колона, например), която да показва последните ви съобщения (туийтове).
  17. Twitter Links Plus+: Проверява споменатите в сайта ви туитърски потребителски имена  (напр. @xtrSEO) дали са истински туитър профили и при съвпадение, превръща съответното име във връзка към страницата в Туитър на този потребител (напр.@xtrSEO).
  18. Admiyn Twitter: С този плъгин ще информирате лесно последователите си за всяка нова публикация или коментар в уърдпрес сайта ви и ако тези последователи са много, това вероятно ще увеличи трафика към сайта ви.
  19. SimpleTwitterBox: Съвсем опростен начин да включите туитър секция в зоната си с джаджи.
  20. TweetMe: Разширение за WordPress, публикуващо съобщения в туитър профила ви при нова публикация в сайта ви. Имате възможност да определите формата на своите съобщения, като разполагате с 2 специални оператора: #title# и #link# за замяна на заглавието на публикацията и нейния кратък адрес.
  21. Twitter Tracker: Добавка, позволяваща ви да включите в зоната си с джаджи и туитър търсачка.
  22. Feed2tweet: Опростен начин за изпращане на туийтове с новопубликуваните страници  от вашия WordPres сайт чрез емисията на сайта.
  23. twimp-wp: Позволява изпращане на съобщения до един или няколко туитър профила едновременно. При избор, съкращава адресите чрез bit.ly.
  24. SimpleTwitter Modified: Позволява на управляващите WordPress сайтове включване на туитър съобщения в шаблона на сайта.
  25. Twitter LiveBlog: Разширението позволява публикуване на съдържание във вашия WordPress сайт или блог чрез Twitter. Имате следните възможности:
    1. Започване на нова публикация, използвайки Twitter.
    2. Добавяне на съдържание в съществуваща страница, използвайки Twitter. Всяко обновяване, заедно с времето на изпращането му, ще се показва на нов ред в публикацията.
    3. Запазване на нова публикаци през Twitter.
  26. Twitter Digest: Добавката използва една вградена функция за отложени задачи в WordPress, с която ежедневно публикува туийтовете ви от предходния ден в нова публикация.
  27. wpCommentTwit ви позволява да получавате известия като директни съобщения от Туитър  винаги, когато някой остави коментар в сайта ви. Връзка в известието (във вид на  TinyURL) дава възможност да щракнете на съобщението и да отворите съответната публикация.
  28. TwiBadge: WordPress плъгин за показване на вашия Twitter badge като джаджа с възможност за лека настройка.
  29. Twitter It!: Позволява на посетителите да туийтват даден материал от вашия сайт. Включва кеширане на съкратените адреси!
  30. Simple Twitter Link създава хипервръзка към сайта или публикациите ви, натискането на която от посетител в сайта ви, го отвежда към неговия туитър профил и автоматично попълва за публикуване от него на зададено от вас съобщение с връзка към съответната страница в сайта ви (използва TinyURL).
  31. Easy Twitter Links: Автоматично добавя връзка към всяко туитърско потребителко име (напр. @xtrSEO), срещаното в сайта. Позволява лесно създаване навсякъде в сайта и на връзка към туитър търсене с избрана дума, при използване на символа # пред нея (напр. #хостинг).
  32. Tweetbacks: Чрез този плъгин, когато някой коментира ваша страница в туитър, вие можете да включите този коментар в сайта си и то точно като коментар под съответната публикация, като е възможно да укажете и дали да се показва заедно или отделно от останалите коментари. Функцията е много подобна на т. нар. тракбак.
  33. FishyTweet: Добавя връзка към всяка публикация, сочеща към Twitter.com. При натискането й от посетител и преди зареждането на туитър, реалната връзка на съответната публикация се изпраща към Tinyurl.com за съкращаване и вече съкратеният й адрес се използва и добавя в статус полето на потребителя, когато Twitter бъде зареден.
  34. Add Twitter RSS: Добавя връзка към вашата Туитър емисия в заглавката на сайта ви.
  35. My Twitpics: Ако ползвате Twitpic.com, с тази добавка можете лесно да покзвате на посетителите си последно добавените там от вас изображения.
  36. TwitterCounter: Разширението може да се добавя като джаджа или като код и позволява две неща:
    1. Да показвате броя на последователите ви от Туитър чрез TwitterCounter.com бадж.
    2. Да показвате списък с последно посетилите сайта ви туитър потребители.
  37. Tweet This: Добавя връзка “Туийтвай тази страница” към всяка страница или публикация в сайта ви. Предварително съкращава адресите чрез Th8.us, отнемайки едва 19 от 140 -те символа на туит-съобщението. Допълнително включва връзки към: Plurk, Yahoo Buzz, Delicious, Digg, Ping.fm, Reddit и StumbleUpon. Добавя първите 136 символа от заглавието на материала след връзката, но редът може да се промени.
  38. TweetRoll: "Умен" бадж, показващ вашите туитър данни и кого следвате в Туитър. Показва иконките на вашите приятели и приканва посетителите ви да ви следват чрез Туитър.
  39. Twitterdoodle: Позволява създаването на публикации или категории на база туитър търсене по ключова дума. Всяка такава публикация ще съдържа сбор от туитър публикациите в категорията.
  40. Twitter Tools: И най-накрая - разширението, което претендира да създава цялостна интеграция между вашия WordPress сайт и Twitter профил. :)
    Списъкът, разбира се не е изчерпателен и ако вие сте попаднали на някой Туитър плъгин, който смятате че си заслужава, моля пуснете един коментар и връзка.

    Надявам се статията да ви бъде полезна, да я препоръчате (туийтнете) и да ме подкрепите.

    Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

    0 коментара:

    Публикуване на коментар

    Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
    Благодаря ви!