Как да си направя сайт, блог или форум бързо, лесно и безплатно!

Искате да знаете как да си направите сайт? Или искате да имате собствен блог или дори форум, а не разбирате нищо от уебдизайн и програмиране? Но решение има и то е в безплатните платформи.

Рекламата по-долу, например е на напълно безплатен пакет услуги - хостинг, инструменти и готови шаблони за създаване на сайт, безплатен под-домейн и ето - готови сте да си направите ваш собствен сайт бързо, лесно и безплатно.


Нека обясня, че съществуват много и различни по насоченост интернет базирани платформи (CMS), които позволяват безплатно изграждане на функциониращ сайт, блог или форум. Те предоставят както визията (дизайна, шаблона) така и системата за управление на съдържанието им. Някои от тях предоставят всичко това в комбинация и с нужния за функционирането им хостинг и Интернет адрес (домейн) а други изискват да разполагате с такива. Във всеки от случаите, те си остават безплатни. Във втория обаче, ви дават и още нещо - свободата да променяте код, структура, функции и визия изцяло по свое желание (и възможности).

Така всеки може да си създаде собствена, професионално изглеждаща страница, да я управлява и развива, без това да му струва пари и без да ползва някакви специални програми и както казах, за някои от тях дори не се налага да се свалят на собствен сървър. Безплатното си има своите ограничения, разбира се, но те засягат повече бизнес ориентираните от вас.

Лично аз препоръчвам на всеки начинаещ следните безплатни и изключително функционални платформи: blogger и wordpress. Този ми сайт ползва blogger, например. За протеста си срещу отношението в болниците у нас, пък ползвам wordpress. Сами можете да видите постигнатото и да се убедите, че да си направите сайт е лесно и безплатно.

Пред по-запалените сайтостроители от вас, в зависимост от това какво искате да създадете - бизнес-сайт, личен блог, форум, флаш-сайт и т.н., има и много други различни възможности. Ако желаете, например сайтът ви да съдържа предимно снимки или музика можете да използвате wetpaint или по-специализирани системи като Picasa Web Albums, myphotoalbum, youtube, myspace, глог и т.н. Решете какво съдържание ще поставяте и останалото може да се сведе дори до няколко щраквания с мишката. Имате възможността да избирате измежду много безплатни варианти, където бихте могли да качите свои файлове - филми, музика или програми.
За по-запознатите с Java, HTML и CSS, за чувстващите се по-уверени в уеб-дизайна, за желаещите да имат пълен контрол над код и визия, както и за онези, които искат да предложат на посетителите в сайта си повече възможности за активно участие в него, препоръчвам да си изберат някоя от 10-те най-популярни, невероятно богати, безплатни CMS платформи, както и ucoz, и e107. Повечето поддържат и български интерфейс и теми, но от всички изброени, само ucoz не изисква да бъде смъквана и инсталирана от вас, както и да се сдобивате с домейн и хостинг.

Дори и да не сте специалист обаче, пак можете да имате професионален динамичен сайт, ако просто си закупите хостинг от компания, която предлага към хостинга и списък с автоматично инсталируеми платформи.

Завършен сайт без да влагате пари, а единствено своето време и усилия - от седмица до 6 месеца от старта на начинанието. Разбира се, във всеки от вариантите знания за неща като HTML и Java, могат доста да ви помогнат, но и без тях, всичко е почти готово и само трябва да се регистрирате, за да започнете да го ползвате и персонализирате, като разполагате безплатно и с десетки варианти за стила (дизайна) на вашия сайт.

Устройва ли ви? Ами действайте, инициативата е ваша! Ако се спрете на предложените от мен blogger или wordpress, то можете да посетите и секцията "Блогване - въпроси и отговори", както и "Видео уроци за начинаещи". Успех! А аз оставам на разположение, в случай, че ви потрябвам с още съвети и т.н. (повече информация за тези услуги можете да видите в следващата секция).

А ако желаете и да печелите от сайта си, вижте тук!

Беше ли ви полезно наученото? Ако е така, подкрепете ме!

Направи си сайт - въпроси и трикове
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

100 коментара:

Анонимен каза...

Много ми помогнахте с изработването на първия ми сайт и затова Ви благодаря.

Анонимен каза...

А мен сериозно ме запалихте да си направя собствен сайт (при това съм начинаещ).

Анонимен каза...

поздравяваме Ви за прекрасния сайт и за любезно предоставените екстри,от които се възползвахме и поставихме в нашия блог.Ние сме аматьори в направата на сайтове,но се гордеем с това,което постигнахме за кратък период от време.Това,с което не успяхме да се справим и мислехме,че е невъвможно за Блогер,видяхме,че Вие сте го постигнали. Въпросът ни е: Защо когато посетителят влезе в съответния етикет от менюто и потърси публикация,тя се зарежда най долу на страницата,под всички притурки?Той очаква да се отвори нова страница и така остава с впечатлението,че етикетите не работят. Може би защото мястото за публикации също сме поставили от долу.Ако това е причината и го поставим отгоре,тогава стои дразнещият надпис- /Няма публикации,които да отговарят на вашите изисквания./ Можете ли да ни помогнете?
Нашият сайт е http://sladurcheta.blogspot.com/ БЛАГОДАРИМ!

Unknown каза...

Здравейте sladurcheta,

Благодаря за добрите думи :)

И да ви отговоря:
1. Публикациите ви се появяват най-долу? Да, причината е в това, че сте сложили другите елементи в страницата си преди мястото за поява на публикациите.

2. "Дразнещият надпис" е там вероятно, защото сте задали "0" като брой публикации, които да се показват при зареждането на страницата ви. Ако не е това, ще трябва да погледна настройките на сайта ви, за да мога да определя проблема.

Поздравления за постигнатото и успех занпред.

SLADURCHETA каза...

Така е,задали сме брой на публикации "0",защото някои от тях са много дълги и ако мястото им е най-горе всички слайдове остават доста назад.Затова с помощта на движещия се надпис поясняваме къде се появяват.
Поздравления за оригиналното меню!

Unknown каза...

Можете да използвате функцията за показване на избрана част от публикациите, с която те се показват изцяло само ако посетителят натисне връзката за това (напр. "Виж цялата публикация") както и бутонът за бързо връщане в началото на страницата, за да улесните посетителите си, ако наистина съдържанието на страницата изисква доста скролиране.
А за менюто, можете да видите материала за менюта от категории.

ivachaneva каза...

някои може ли да ми обясни малко по подробно как точно се прави това,че маи нещо не съм мн в час.благодаря пишете ми на ivachaneva@abv.bg

free css templates каза...

Hey you got a wonderful blog covering interesting article written in simple understanding
language. I have bookmarked your blog for my future use.

Angel каза...

spored men e vajno da si napravi6 sobstven sait

ralka каза...

super ideq

Анонимен каза...

Здравейте :) Значи един мой приятел имам сайт!! По точно едното е портал другото е форум, първо беше направил форума после портала но всички регистрирани потребители ги нямаше в портала а само в форума, как да направим така, че регистрацийте от форума да са и в портала???

Анонимен каза...

ne mi pomaga6 moje da sam ymna no za vazrasta si ne razbiram mnogo dobre angliiskoya kak da rabotya koto mi predlaga6 pomo6t na balgarski i LINK na sait za pravene na WEBPAGE na US

Unknown каза...

Към Анонимен от 11 Май: за помощ по тоя въпрос, ми пишете на е-пощата.

Към Анонимен от 19 Май: в сайта са посочени не един и два варианта за създаване на безплатен сайт и ако някои от тях са на английски, изберете тези, които са на български, напр. www.bg.wordpress.com или www.blogger.com

Към останалите: благодаря за добрата оценка на идеята и направеното от мен. Моля само българоговорящите - пишете на кирилица :)

Анонимен каза...

Ако започнеш да се занимаваш със HTML,PS,CSS може лесно да си направиш сайт със твой дизайн , но всичко става бавно и най-накрая като го завършиш да го качиш във hit.bg да може всички да го виждат :) .
Ето и мой сайт направен със HTML и PS :
http://bobonika1212.hit.bg

Анонимен каза...

zdr, az ne razbiram mnogo ot html no mnogo iskam da se nau4a i ot pro4etenoto mi izglejda dosta lesno moje li da mi kaje6 skype si pi6i mi na imeil adresa erhan__@abv.bg blagodarq ti predvaritelno :)

Иван каза...

Интересна статия за правене на уеб сайт :)
Радвам се.

Stelqn каза...

Благодаря ти за цялата ифорoмaция която си побликувал беше ми много полезна....Направих си сайт> www.halos.webege.com

Хитлер каза...

Аз ще пробвам безплатния хостинг

Димитър каза...

Интересна статия.Благодаря

Чалга каза...

Интересна статия.

Дрехи каза...

Браво, интересна статия. Хрумнаха ми няколко идейки за СЕО докато я прочета. Мерси

Климатици каза...

Аз лично използвам комбинация от Blogger + собствен домейн и съм изключително доволен и от SEO гледана точка, защото статиите ми се индексират изключтилено бързо.

уеб дизайнер каза...

А каква е връзката между серп позицията и бързото индексиране на страниците. Никога не съм могъл да разбера този маниакален стремеж.

Unknown каза...

към уеб дизайнер: единствената връзка между позиция в търсачките и бързото индексиране е възможостта да виждаш почти в реално време как се променя позицията на сайта ти вследствие на предприетите SEO действия.

Едва ли съм онлайн каза...

Човек след като си направи сайт с някоя готова система е хубаво да потърси модове за тази система, защото без модове е малко кофти понякога (от SEO гледна точка и др.), но при всяка система е различно.

Unknown каза...

Ами това си е едно от основните предимства на отворените системи - за тях има много готови и отново безплатни разширения, които могат да се добавят буквало с едно щракване на мишката. В резултат, вие можете да развивате и усъвършенствате вашия сайт накъдето и да ви водят фантазията или нуждите ви.

вицове каза...

Много интересен блог. Още преди няколко месеца, когато за пръв път влязох тук, ми стана изклщчително интересен и оттогава често го посещавам.

масла каза...

Наистина много полезна информация. Благодаря ви.

Анонимен каза...

Здравейте и аз съм начинаещ, искам много да си направя собствен сайт със музика и снимки, както и да има опция за сваляне на музиката, търсачка, да няма реклами на чужди фирми, а само мои логота и ефекти /колажи/. Целта няма да ми е печалба а си го правя за себе си и за близките и моите приятели, на които ще го дам с визитка...Не съм учил много HTML и Web Design но щом и това не е проблем, с радост мога да направя поне опит за сайт, като гледам има доста статии тези дни ще поровичкам да видя какво ще стане. Благодаря за инфото колега!

Nikeli Tips каза...

Здравейте. Отскоро си направих сайт в блогер-а. Но не зная как да си направя таблица ? Натискам на добави притурки, мъчих какво ли не... И не разбрах как става.. Моля ви помогнете ми!

Unknown каза...

DjakovBFC, създаването на таблици в сайтове в Блогър може да стане по два начина: с писане в HTML режим (изисква познания по HTML езика) или с просто копиране на таблица, създадена в Word или подобна програма и поставянето й в статията/страницата/притурката, където е нужна.

Ангел каза...

Благодаря за информацията ;-)

Евтини мебели каза...

Хубаво е да има повече подобни блогове, в които нагледно да са описани стъпките, по които се минава, за да се изгради сайт. Полезна е информацията със сигурност, дано да продължите да давате ценни съвети :)

Жоро каза...

Мерси за хубавата и подробна информация .Хубаво и е да има такива ръководства ,които наистина да те водят стъпка по стъпка към целта :) Браво!

Евтини почивки на море каза...

Ето това е добро ръководство за лесно и безплатно правене на сайтове. В повечето подобни туториали докато се ориентирам кое къде е и какво става...минават месеци. Тук е обяснено конкретно за начинаещи кое за какво служи и как се прави. Благодаря много за статията :)

Промоции на дрехи и обувки каза...

Страхотен блог, поздравления за автора му. Всичко е подробно описано и се разбира с лекота :) Дано и занапред публикува такива хубави статии

Илиян каза...

Много полезна статия! Браво, блогчето като цяло е добро

Анонимен каза...

toq sait izobshto ne mi pomogna mn e tup

микрослушалка каза...

Полезен блог, рядко се срещат такива с добри статии :)

Анонимен каза...

Здравейте,аз съм по професия хирург и искам да си направя сайт,обаче от цялата информация която прочетох доста се обърках и не знам от къде да започна.Моля за вашата помощ и съдействие.Благодаря предварително.

Мацки каза...

Най-лесния начин е блогър.... и пишеш квото дойде

Петър каза...

Използвайте програми за писане на код - например dreamweaver. Ако си намерите и книга за обучение в работата с нея - например dreamweaver for dummies ще научите достатъчно за html за да си пишете след това сами кода.

Твоят магазин за подаръци каза...

И аз препоръчвам Dreamweaver. Първите си стъпки в коденето направих точно там.

смешни снимки каза...

Благодаря! Много полезно :)

хотели в пазарджик каза...

Много полезна информация. Още сега ще се заема да си направя блогче. Мерси много!

elena_gen каза...

Здравейте.Имам блог в Блогер и по-точно няколко.Как да направя така,че да имам вграден форум в блога и въобще възможно ли е това?
Искам да излиза като страница в страничната лента с категориите.Моля,помогнете ми.

Unknown каза...

Благодаря на всички, за хубавите отзиви! Ще се радвам и на повече споделен опит в коментарите, де...

elena_gen, вграден в Blogger форум не се предлага от платформата. Единствената алтернатива е форум другаде и само връзка към него от блога.

микрослушалка каза...

Браво, много полезен сайт. Всичко е описано кратко, ясно и разбираемо. Дори баща ми (който е на 55г.) се запали да си направи блог, след като прочете статията.

elena_gen каза...

Здравейте отново.Скоро си закупих хостинг и домейн за по-сериозен подход към работата.Поне се надявам това да стане основната ми дейност в бъдеще.Работата е там че външния вид на сайта не ми допада,твърде безличен е,а аз искам нещо подходящо за 'семеен'фон.Необходимо ли е да имам знания за ЦСС и ако е така бихте ли ми обяснили накратко за това.Имам голямо желание да го направя сама не само по парични причини.Въобще бихте ли ми препоръчали някакъв сайт с подробна информация за различните видове файлове,карта на сайта и други,тъй като според събраната до сега информация,има доста компоненти на сайта,които да добавям.Целият смисъл е там да поставя банери на различни афилиейт програми за печалба.Т.Е.правя сайта повече за пари,отколкото за удоволствие.
Всякаква информация за начинаещи в това ще ми бъде от полза.
Благодаря.

Unknown каза...

микрослушалка, поздравления към баща ви и да се похвали с адреса на блога да видим с какво ще ни изненада :)

elena_gen, знания по HTML, CSS и PHP може да не са ви нужни, ако сайтът ви позволява да постигнете желаното чрез използване на административния му панел. Ако не, то по всяка задача ще трябва да се учите в движение с конкретно търсене в Интернет на информация за решаването именно на нея. Не че да започнете да изучавате уеб-програмиране няма да ви е от полза, но това е по-дългият път...

смешни снимки каза...

Благодаря! Много полезна статия! :)

nuni каза...

Страхотна написана статия. Препоръчвам я и на други хора да я прочетът. След това ще направят не само 1 сайт, а много:)

Новини каза...

Най- добре се почва като четеш от Интернет ето тази статия примерно е +, взимаш си книжки като HTML,XHTML,CSS пак четеш в интернет и така :)

Павлина Стаменова каза...

Подкрепям добре написаната статия с +1 и поздравявам автора.

Unknown каза...

Благодаря за похвалите и се надявам "Направи си сайт!" да бъде полезен на все повече Интернет ентусиасти.

игри каза...

Благодаря, това което казвате ще ми е от голяма полза !!!

Анонимен каза...

Az iskam da napravq edin sait koito za edni da sluji za zabavlenie,za drugi informaciq.Ako nqkai moje dami pomogne SKYPE-"adem_1999"

Надомна работа каза...

Много полезна статия, браво на автора!!!

Григоров каза...

Наистина много полезна информация, представена по изключително разбираем начин. Поздравления и се надявам да продължавате да публикувате подобни интересни статии.

Dee каза...

Здравейте!
За съжаление чак сега попадам на вашия сайт...
Преди време започнах да правя сайта си в wix.com, донякъде успях да постигна това, което исках, но има неща, които се оказа невъзможно да направя там.
Молбата ми е следната:
Това е моя сайт: www.gugasling.com
Кой е най-удачния вариант за изработването му!? Примерно в wordpress ще мога ли да го направя да изглежда както сега?!

Unknown каза...

Dee, за да ви дам отговор "кой е най-удачният вариант", трябва да поясните какво искате да "може" сайта ви в повече отколкото в сегашния си вид. А що се отнася до изгледа му, разлики ще има, но ако това е целта - да, би могъл да изглежда както сегашния.

Dee каза...

Здравейте отново!
Да - искам да изглежда точно по този начин, но ограничението ми е примерно, когато искам да кача статия, не мога да добавя снимки, тъй като е само текстова кутия; освен това има едно замътване на текста.. предполагам, това е просто, защото това не най-удачния вариант за моите нужди. Сайта стана доста сложен и тежък и дава много бъгове. На следващо място е това, че този вариант е с ежемесечни такси.
Затова, въпреки че ми отне много време да разуча системата, за да направя това, което искам с нея, в крайна сметка нямам сайта, който исках! Готова съм да започно отначало, като вече знам точно как искам да изглежда и вероятно ще ми е по-лесно да го направя, но този път искам да избера варианта, с който ще постигна на 100% идеята си сайт. Това е и причината да се обърна към вас за съвет и ви благодаря предварително за вниманието!

Unknown каза...

Dee, напълно ви разбирам и ще се радвам да се свържете с мен на info (at) napravisisait.com или в скайп на d_mitev, за да коментираме реализирането на идеите ви.

Огнян каза...

Благодарности за полезната информация и бих искал да запитам дали няма да качите нещо ново, например как да си добавим някакви екстри към сайтовете... :)

Unknown каза...

Оги, да, имам подобна възможност и е въпрос на малко организация от моя страна, за да пообновя сайта с информация за подобни нови и полезни неща, които всеки да може да сложи в сайта си. А за теб какви "екстри" биха били най-интереси?

Анонимен каза...

Здравейте,
аз съм наистина много начинаеща. Понеже моя сайт е за он-лайн четене искам когато отворя раздел "Книги" да ми излязат едно по друго заглавията на книгите в страницата като хиперлинкове и при натискането да излязат в нов прозорец. Как става? Моля, пишете ми на ion4i1999@abv.bg Благодаря предварително.

Unknown каза...

ion4ito, твоят сайт е в wordpress.com, където подобна организация може да се осигури по два начина:
1. Да създадеш категория "Книги"
2. Да създадеш страница "Книги"

В първия случай, когато отвориш категорията, ще се покажат в хронологичен ред заглавията и съдържанието на всички публикации в нея и нейните подкатегории. От "Настройки" можеш да укажеш да не се показват с цялото си съдържание, а само с откъс, но как точно ще изглежда това в сайта и дали се поддържа изобщо вече зависи от използвания от теб шаблон.

Във втория случай в празната страница "Книги" създаваш ръчно хипервръзка към всяко от заглавията, които искаш да има в нея. Мисля, че това е вариантът, който отговаря на желаното от теб.

Ще допълня, че е добра идея да използваш шаблон, който позволява да странираш публикациите си, за да не се налага на посетителите да превъртат толкова много нагоре-надолу по екрана.

В общи линии, откъм организация на съдържанието, wordpress.com не позволява излизане от рамката "катеогрии, етикети, публикации, страници", а за сайт като твоя ще е много полезно да имаш и други типове съдържание, като например "автор, жанр" и т.н., което обаче ще изисква да преминеш с Wordpress на собствен хостинг, ще иска да се работи по дизайн и код за добавяне на още функционалности... и, съответно, няма да е безплатно.

Николай Русев каза...

Точно това търсих! Благодаря много на автора.От толкова време чета тук и там за сайтове ,а тук открих по-практична информация.

Цецка каза...

Много интересна и полезна информация за всички начинаещи

Анонимен каза...

Наистина полезна статия! Все пак смятам, че независимо от съществуващите CMS системи на човек си му трябват минимум базови познания по HTML, CSS, JavaScript. Сега е много лесно да се научиш, защото не е нужно да ровиш по цял ден в интернет. Аз помня как се учех по този начин и на колко грешки практики съм се научила и сега как не мога да се преборя с лошите си навици! Академията на Телерик предлагат безплатни курсове по HTML, CSS, JavaScript. И не само това - учиш HTML5, CSS3, jQuery, т.е. наистина РЕАЛНИ неща, които се използват от най-добрите в областта. И за Wordpress говорят, и за Joomla... Ако някой се интересува, може да види сайта им - academy.telerik.com :)

Unknown каза...

По отношение на горното мнение бих казал, че Front-end-a на Telerik си е доста добър. Дано направят и едно базисно PHP/MySQL упражнение и обучение.

Петър каза...

И аз използвам wordpress за по-простите ми проекти... Но за основния ми бизнес готова система не ми върши работа.

Немския каза...

Супер полезно инфо. Много благодаря! Успяхте да ме запалите. И аз ще си направя сайт. :)))

diamond65 каза...

Здравейте! Преди година си направих нещо като сайт да пътувания в Blogger, но пространаството ми за качване на снмики свърши. Сега съм пред дилемата дали да си закупя допълнително хранилище в Picasa Web Albums, или да създам изцяло нов сайт, ако трябва и на платен хост, за да продължа да развивам идеите си. Blogger ми е изключително удобен и лесен, но честно казано не ми се инвестира по 2,49$ на месец, за да подържам хранлището. Предпочитам да инвестирам в някой сайт за правене на сайтове с по-голямо пространстно за качване на снимки. Моля Ви за съвет по моя проблем.
Сайтът Ви е невероятен, помогна ми доста при направата на моят.

Unknown каза...

Благодаря на всички за положителните отзиви за "Направи си сайт!". Радвам, че успявам в стремежа си да ви е полезен и се надявам да споделяте за него в своите кръгове.

diamond65, рано или късно всяко безплатно хостинг решение започва да "стяга". И когато този момент дойде, следва внимателно да се прецени какво решение ще удовлетворява конкретните идеи. Съвсем условно, за сайтове с посещаемост до 1000-1500 души дневно, например бих препоръчал предложението за неограничен хостинг на iPage, за по-голяма посещаемост (дай-боже всекиму) - наемането на сървър. Ако предположа, че твоят сайт попада в първия случай, то преминавайки на собствен хостинг там ще имаш неограничено пространство, брой сайтове, домейни, бази данни и т.н. за същата цена, на която иначе би имал само хранилище в пикаса.

Иван каза...

Много ми помогна тази статия в началното ми развитие. Благодаря много!

Катя Иванова каза...

Благодаря споделената информация. Доста е полезна за блогър като мен с минимални познания по html. Сайта Ви ми помогна доста в лутането :0

Gosho каза...

Наистина много полезна информация, радвам се, че сте я споделили и всеки може да я прочете.

Pep Stoikov каза...

Благодарности и от мен. Хубаво е, че има хора като вас, които да споделят опита си с останалите.

bogat каза...

Мерси за хубавата и подробна информация .Хубаво и е да има такива ръководства ,които наистина да те водят стъпка по стъпка към целта :) Браво!

bet365 бонуси каза...

Първият си блог го направих благодарение на тази публикация. Сега вече имам няколко малки сайта и два блога. Благодаря!

Цигов Чарк вили каза...

Голям + за помощта. Много добре е обяснено всичко. Имам чувството, че и човек нищо да не знае, като погледне тук и там в сайта ви ще се направи един не лош сайт. Преди време именно този портал препоръчах на един познат.

Unknown каза...

Здравей, искам да попитам как мога да си направя под страница в blogger. Благодаря предварително!!!

Ангел каза...

Добра статия за начинаещи.За блогове препоръчвам blogger или wordpress.

Анонимен каза...

Казвам се Атанас Киндеков
aak5555@abv.bg
Хоби>> гиф изображения
На 71г. Все още лайк.
забелязах,че текста (анимираният) е в цикъл докато не го допреш с курсора. Той спира! И от там моят въпрос>>
възможно ли е това да стане с гиф изображенията. Ще бъде прекрасно! Това е! Кратко и ясно. Вие освен всичко което правите за хората ставате и любим Майстор на много хора. Благодаря Ви! Желая Ви успех и с нетърпение очаквам Вашият отговор. И още нещо>>искам да Ви изпратя и два файла за демо, но не знам може ли тук с линкове. Те са гиф изображения правени с GifCam и ще бъде приятно за мен, ако Ви харесат да споделя и " трика " който използвам!

Unknown каза...

Здравейте, г-н Киндеков, за анимираните картинки няма така възможност, с тях потребителите не могат да взаимодействат. Евентуална интерактивност може да се постигне с джаваскрипт, но пак няма да е свързана с конкретен кадър от анимацията, а с изображението като цяло. За интеракция се ползват само флаш елементи. А за файловете, пратете ми фи на info @ napravisisait.com - ще ги разгледам с интерес, но вие можете да споделите трика и тук. И благодаря ви за похвалите!

ju каза...

Здравейте, много ми хареса сайта! Ще го разпространя..
Имам въпрос... Искам да си направя сайт и блог, но не ми е ясно как става рекламирането. Трябва ли да имам фирма? Как става изплащането на рекламите? Ще бъда благодарна за помощта :)

Unknown каза...

ju, препоръчвам да погледнете из статиите ми за приходите от реклама като например тази за AdSense, но принципно казано - не, не ви е нужна фирма, а изплащането може да става по посочена от вас сметка, по WU или с чек. Пожелавам ви успех!

Колев каза...

Мога със сигурност да твърдя, че този блог е много полезен за начинаещите и ще го препоръчвам винаги когато някои изяви желание да получи информация относно направата на какъвто и да е сайт :)

Анонимен каза...

Здравейте, казвам сe Петър Манолов от Пловдив с блог petril.blog.bg и около 70 хиляди читатели, но от известно време не мога да го обновявам! Моля Ви да ми помогнете! petri@abv.bg

Unknown каза...

Здравейте, Петьо, цифрата на читателите ви е впечатляваща, поздравления! Пишете ми на info @ napravisisait.com с повече детайли защо не можете да го обновявате и ще потърсим решение.

Unknown каза...

Здравейте,моля за помощ,направете ми сайт,не мога да се сържа с вас по скайпа тъй като излизат и други с вашето име,търся помощ,да ми направите сайт за да се присъединя към хората работещи и печелещи от работа с ,в интернет,просто нямам никакви други доходи ииииииии,не се издържа повече,моля помогнете

Оригинални парфюми каза...

Много Ви благодаря за статията, наистина е много полезна. Поздрави за труда Ви!

Емил каза...

Наистина много полезна информация за всеки начинаещ сайтаджия. Моите поздравления.

Христо Каракерезов каза...

Статията обобщава повечето полезни неща, които трябва да се знаят при стартирането на уеб сайт. Бих искал да попитам автора дали е наясно с новите тенденции за респонсив дизайн и дали създава такива сайтове, примерно на Wordpress?

Unknown каза...

За адаптивен дизайн препоръчвам на клиентите си да разгледат предложенията на професионалистите - хем е в 10-ки пъти по-евтино от разработването на нов, хем изборът е огромен. Ето примерен сайт, където можете да разгледате професионални шаблони за Wordpress и вие.

Ставрев каза...

Информацията тук е повече от качествена,още преди две години когато правех първият си форум от тук научих доста.

Анонимен каза...

az si napravih,ama do tuk...nito znam kak da go obarna na balgarski nito nishto..

Анонимен каза...

Зa си нaпрaвих сaйт и...до тук :)с joomla избрaх,обaче нито могa дa пуснa бългaрски нито нищо,a инaче знaм кaкво искaм дa нaпрaвя ,но не и кaк и дaли е възможно изобщо..

Изработка на сайт каза...

Преди да направиш каквото и да трябва да имаш ясна цел, бюджет и определени задачи.

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!